onsdag 16 oktober 2013

Tyst

Bilden har jag lånat från harlequin.se
Jag hade en bild av förlaget Harlequin som ett förlag som bara gav ut kioskvältare med romantik/erotik som såldes i mataffären. I våras fick jag så en inbjudan till deras pressfrukost. Tyvärr kunde jag inte gå men förlaget var så gulliga och skickade några böcker med posten som de pratade om under pressfrukosten. Döm om min förvåning när jag hittade Tyst av Hannah Harrington i den högen. Det är inte en bok på temat romantik/erotik för medelålders kvinnor, utan klassas som teen. Anna på Sagan om sagorna hade läst den innan jag hann och efter hennes recension blev jag än mer sugen på att läsa den. Och jag blev riktigt överraskad av hur bra den var. Kort om handlingen:

Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet och hon har aldrig sett detta som ett problem. Men hon kommer att få anledning att tänka om för hennes skvaller kommer att påverka någon annan så pass att det handlar om liv och död. Efter det bestämmer sig Chelsea för att avge ett tysthetslöfte. Detta kommer att provocera folk i hennes omgivning men så kommer det stöd från ett håll inte hade väntat sig...

Jag tycker att Tyst är en trevlig bok som får mig att tänka på många saker. Hur påverkas andra av att jag skvallrar om dem? Vad händer om mitt skvaller faktiskt sårar andra? Skulle jag klara av att vara tyst så länge som Chelsea? Jag tycker främst att Sam verkar vara en sådan fin person som trots att Chelsea betett sig som hon har så kan han se bortom det och ge henne en ny chans. Dessutom vill jag också hänga på dinern som huvudrollskaraktärerna gör. Det verkar vara mysigt. En annan sak jag gillade var formatet på boken (en paperback i brittisk/amerikansk stil) vilket är tacksamt då inbunden kan bli tung och en pocket lätt blir skadad i väskan. Jag kan verkligen rekommendera boken men även att ni ska ta en titt på förlagets utgivning för det finns mer än de där kioskvältarna. Jag kommer garanterat att hålla koll på förlaget i framtiden.

5 kommentarer:

 1. Buhuhu, varför har blogger satt Logga ut-knappen där Skicka kommentar-knappen borde vara?! D: Hur många gånger ska jag behöva trycka fel och få skriva om kommenterar? -nävhytt-
  Nåväl, vad var det jag ville ha sagt...? Harlequin har överraskat även mig med sin utgivning, även om det som säljs i harlequin-hyllan på Maxi mest verkar vara kioskvältarblaha.
  Och skvaller: hatar det! Och föraktar mig själv när jag låter mig dras med i skitsnack. Varför gör jag det?! "De som snackar skit om andra med dig snackar skit om dig med andra" som pappa sa när jag var 13 år och grannfrun kom för att skvallra om grannarna. Jag vill inte vara den som snackar skit, men jag vill inte heller vara den som kniper käft när någon stör mig. Men man behöver ju inte vara elak. Försöker tygla mig. Försöker sätta munkavle på mig. Det går väl sådär ibland.
  Det är fascinerande (på ett dåligt sätt) hur vissa kan spy galla över någon och sedan le insmickrande när vederbörande är närvarande. Usch, jag tyar inte falska människor. Jag ska bli skogsmulle och skaffa katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får börja kopiera dina kommentarer innan du klickar på publicera :-)

   Radera
  2. Ja, jo... det är nog lättare än att komma ihåg än att trycka på rätt knapp ;P

   Radera
 2. Visst har man en annan bild av Harlequin! :) Men visst är det spännande att de gav ut den och på något sätt otippat att just den blev översatt. Ser fram emot att läsa (någon gång)!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.