fredag, augusti 23

En kväll med Kungliga Operan

Bilden är tagen av och tillhör mig, Sincerely Johanna
Efter att min mamma och jag förra lördagen hade varit i Sigtuna och litteraturfestivalen där styrde vi vår kosa in till Stockholms innerstad och mötte upp min syster. Sedan begav vi oss alla tre till Gustav Adolfs torg för att lyckas få sittplatser inför kvällens konsert. Likt förra året spelar Kungliga Operan upp godbitar ur sin kommande repertoar. Det regnade en skvätt innan och vi befarade att vi skulle behöva sitta i regn och kyla, men som på beställning så tittade solen fram lagom till kl 20 när det hela skulle börja. Och vilken afton det blev. Det spelades och sjöngs bedårande vackert och jag satt nästan hela tiden med gåshud. Höjdpunkten var extranumret som de till och med gjorde två gånger efter idogt klappande från publiken. Jag kan verkligen rekommendera denna kväll. Det är ett perfekt tillfälle att uppleva opera helt gratis och kanske lyssna på någon som en vanligtvis inte skulle lyssna på (för biljetter till Kungliga Operan är väldigt dyra och inte något som alla har råd med).

6 kommentarer:

 1. Opera är fantastiskt! Bodde jag i en stad med ett operahus skulle jag gå rätt ofta. Inte för att jag kan särskilt mycket om opera, men njuta av den vackra musiken och sången kan jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte heller något men det är s mäktigt att lyssna på och musiken bara suger tag i mig.

   Radera
 2. Sommarkvällar med gåshud är sällan fel! :D Det här verkar rätt mäktigt, det måste även en operaskygg potat medge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte, musik som berör är alltid trevligt :-)

   Radera
 3. Vad kul att du var på Sigtuna litteraturfestival, det var jag också! :) Operan är verkligen inte helt fel, visste inte att de spelade upp från sin kommande repertoar. Roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Susanne! Vad tyckte du om litteraturfestivalen? Ibland spelar de hos Parkteatern också så håll utkik.

   Radera