tisdag 2 april 2013

Jag har fått ett blog award

Snälla Bloggbohemen har gett mig ett Leibster blog award. Tusen tack för det Bloggbohemen det gjorde min dag och jag blev så glad. Nu är tanken att jag ska svara på några frågor och sedan skicka vidare. Det gör jag med den äran.

Vad ville du bli när du var liten?
Jag hade tre yrken som jag hela tiden återkom till: journalist, lärare och advokat

Vad är du idag?
Är jag äldre och inget av de yrken jag tänkte som barn. Jag läste efter lite kringelkrokar till en fil.kand i Barn- och ungdomsvetenskap.

Vart vill du helst resa?
Jag vill alltid till mitt älskade London. Men förutom dit så gillar jag stadsresor där det finns mycket kultur att titta på och njuta av.

Var ser du dig själv om fem år?
Då har jag förhoppningsvis gjort en Svensk klassiker och jobbar med kultur riktad mot barn och unga.

Rött eller vitt?
På vin gäller vitt men på nagellack föredrar jag rött

Sommar eller vinter?
Sommar (och måtte den här vintern vara slut snart)

Skog eller hav?
Jag är uppväxt i den sörmländska skogen men efter förra sommaren när jag var i Stockholms skärgård så är havet väldigt lockande också.

Vad gör dig ledsen?
Just nu, blotta tanken på The Fault in Our Stars och Jag, En.

Vad är det bästa du vet?
Kultur i alla dess former, kramar och paket.

Och jag ger följande fem bloggar ett award:
Bokpotaten- Jag tycker speciellt om Elens vloginlägg och hon får mig alltid att bli på bra humör

TinaO- just nu är det lite tyst hos Tina och jag saknar hennes inlägg. Men förhoppningsvis är hon snart tillbaka med inspiration för hennes blogg är så himla trevlig och boktipsen inspirerar

MrsE/What You Readin?- en av mina käraste vänner och den jag kan räkna med alltid kommer att läsa min blogg. Dessutom vem blir inte glad av hennes rosa bloggar?

Jonna Lindberg- vi har väldigt lik boksmak och Jonna läser mycket ungdomsböcker. Därför är det kul med alla boktips jag får men även skrivinspiration då Jonna delar med sig av sitt skrivande.

unga vuxna- Maria tipsar om ungdomsböcker mestadels på engelska och det tar jag tacksamt emot. Skulle dock behöva en he sommar ledigt så jag hann läsa alla böcker jag blivit sugen på efter en titt inne på Marias blogg. Lyckost de som kommer få ha hennes som bibliotekarie sen när hon pluggat färdigt. 

13 kommentarer:

 1. Blodbohemen? Sounds creepy...!
  Tacktacktack! :D Vet du vad det är för månad nu? April! Som i Vlog Ever Day in April (VEDA). Vågar man? Iiik!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändrat, tack för att du gjorde mig uppmärksam på felstavningen.
   Jaaaaa vad kul med VEDA!!!

   Radera
  2. Haha - blodbohemen! :)

   Barn- och ungdomsvetenskap - spännande utbildning! Måste ha en del beröringspunkter med mitt eget yrke.

   Radera
  3. Jag är verkligen ledsen för den felskrivningen :-)
   Det var en väldigt intressant utbildning, jag kompletterade huvudämnet med kurser i kommunikation, sociologi och etnologi. Bytte från förskollärarprogrammet till detta så vi har absolut beröringspunkter.

   Radera
 2. Tack! Det betyder mycket för mig. <3 Nu vidare till det svåra valet mellan rött och vitt. Kan behöva tänka några timmar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Barn- och ungdomsvetenskap låter spännande och att jobba med barnkultur verkar vara rena drömmen. En klassiker verkar jobbigt däremot... Fast det är väl lite av poängen! :)

   Radera
  2. Det är du så värd Maria!

   Ja det är min dröm och jag hoppas att jag kan närma mig den något i verkligheten också. Jag ska ha gjort en Klassiker innan jag fyller 30 så tre år kvar nu :-S

   Radera
 3. Tack snälla du, klart jag alltid kommer läsa bloggen - är ju det närmaste jag har för att få träffa dig varje dag :-) Kram

  SvaraRadera
 4. Gud vad roligt, vad glad jag blir! Tack :) Jag inspireras av din blogg hela tiden. Det är så roligt att hitta någon med samma intresse för böcker, och speciellt ungdomsböcker, som jag själv. Nu ska jag fundera ut svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack snälla för din fina kommentar men också för det du skrev i ditt inlägg om min blogg. Jag blev så otroligt glad.

   Radera
 5. Imponerande att du satsar på en svensk klassiker! Kul att få ta del av sidor som inte har synts i bloggen så mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns ju en hel del som inte kommer fram i bloggen då jag inte är så privat här. Men ibland så :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.