lördag 6 april 2013

Bokbloggsjerka 5-8 april

Den här veckan i bokbloggsjerkan fick vi frågan:

Hur ser den ultimata lässtunden ut för dig?

Det beror lite på årstiden. När det är höst/vinter/kallt ute trivs jag bäst i ett varmt bad läsandes tills vattnet kallnat och bytts ut ett antal gånger. Annars funkar en mysig hörna drickandes te/saft (beroende på årstid) i sängen eller på en balkong. Jag vill gärna vara själv för det kan lätt kännas utestängande för mitt sällskap när jag läser för jag uppgår ofta helt i det och hör inte ens när jag blir tilltalad (fråga min familj det är inte alltid populärt att jag läser när jag hälsar på dem).

16 kommentarer:

 1. Jag är likadan, jag går in i min egen värld när jag läser och är boken riktigt bra så lystrar jag inte på tilltal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre finns det för lite tid numera att ha långa sådana stunder :-(

   Radera
 2. Och teet tycks vara viktigt för många. Tycker själv om te, men förknippar det inte riktigt så intimt med bokläsningen.

  SvaraRadera
 3. Läsa i sängen eller soffhörnan passar mig bäst. Te - nej tack, men gärna en kopp kaffe. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två, förutom på tefronten då :-)

   Radera
 4. På balkongen är det alltid trevligt att vara, så länge det är fint väder! Jag är dock inte så bra på att komma in i en sådan där "bubbla" händer ytterst sällan..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja balkongen blir det mest soliga dagar när jag är hos mamma (jag har inge balkong till min lägenhet tyvärr).

   Radera
 5. Den där bubblan hade jag lättare att gå in i förut, eller så beror det helt enkelt på att min omgivning helt enkelt är mer störande nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kräver att livet runt om kring tillåter det ja :-)

   Radera
 6. Ha, det där med gå upp helt i det jag läser känner jag igen, inte helt bra när barnen ibland kommer och frågar saker, får "Mhm..." till svar vilket dom tolkar som att jag har lyssnat och svarat ja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit bokbild. Jag sitter också och hmmar och det tycker familjen är pest när jag är och hälsar på dem :-)

   Radera
 7. Ser verkligen fram emot många, långa lässtunder på balkongen i sommar (förhoppningsvis utan allt för mycket sällskap av getingar). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tipsar jag om en getingfälla. Mamma köpte en sådan förra året. Du håller flytande honung i den som de flyger till och så vips är de borta.

   Radera
 8. Det var sommarens första dag här idag, det ville jag fira med en tjockisbok i solen på altanen. Men icke, jag snuvades på en go lässtund av en granne som spelar dubstep med världens bas och öppet fönster såfort det blir varmt ute. Jag gick in igen, satte mig med stängda fönster och öronproppar men läsa när man är förbannad funkar inte. Grannar, vad är de bra för? Inte för läsningen iaf. -morr-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta med att bo i hyreshus/bostadsrättshus är grannar som har en tendens att störa. Och speciellt störande är det när en härlig lässtund väntade.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.