måndag 11 februari 2013

Programsläpp

Efter trevligheterna hos Novellix i torsdags halkade jag och min syster (en av mina trogna vapendragare) vidare till nästa event, Stockholm hade för dagen välsignats med ett snöslask från h*lvetet. Det var nämligen programsläpp hos CinemAfrica Filmfestival. Den filmfestivalen står mig varmt om hjärtat då det ger mig en möjlighet att få se film från en kontinent jag vanligtvis inte får se film från på bio. Dessutom om jag har tur finns det med filmer från pappas hemland Ghana. En annan rolig sak är att jag får se massor av mörkhyade skådespelare i huvudroll utan konkurrens av andra etniciteter. Syrran och jag gick fel och missade hela presentationen av årets filmutbud (sa jag att jag avskyr att gå vilse och dessutom missa höjdpunkten). Men efter att jag lugnat ner mig, vi fått varsitt glas vin och kunnat bläddra i programmet vad jag glad igen. Det kommer bli en fantastisk festival (13-17 mars) och jag längtar så. Kolla in deras program här och om du inte har nära till Stockholm är även festivalen på turné runt om i landet och det finns en möjlighet att de gör ett stopp i din närhet.

Jag har lovat Malin att blogga om detta och eftersom jag är extra snäll har jag även tagit med mig ett gäng program om jag kommer ta med när vi ses på torsdag :-D

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en mycket intressant filmfestival! Är som sagt inte så ofta man ser film från Afrika. Synd att man inte bor i Sthlm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt kolla om de gör ett stopp på sin turné nära dig så kanske du kan få se lite av filmerna du med. Sen brukar Folkets Bio släppa några av dem på dvd så det går att hyra, på tex. biblioteket.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.