onsdag, februari 13

Litteraturfestival

För två helger sedan var det Litteraturfestival Kulturhuset i Stockholm och det var Const Literary (Pre)review som ordnade den. Kvällens program innehöll både litterära punkter och musik. Men jag var helt slut efter en hektiskt vecka så när det litterära var slut åkte jag hem och sov så jag kan inte uttala mig om hur konserterna och spelningarna senare på kvällen var. Men det jag såg tyckte jag väldigt mycket om. Kvällen började med att Maria Mårsell från CLP samtalade med Anna Tebelius och Nichola Smalley om hur det är att översätta kreativ text. Det var mycket intressant och speciellt det Nichola forskar om, att översätta hiphop.

Därefter hade Brombergs en lyrikläsning och samtal med några av de poeter som medverkat i deras två antologier i Blå blix-serien. Från Hallon och bensin medverkade Lina Hagelbäck och Tove Mörkberg och de läste båda ur sina romaner som kommit ur deras bidrag i antologin, Violencia och Barnen. Från den senaste antologin Mot denna sol medverkade Iman Mohammed och Lidija Praizović och de läste ur sina bidrag från boken.

Författaren Kristoffer Leandoer som skrivit boken September intervjuades sedan av journalisten Hugo Lavett. Detta följdes av en liveinspelning av Bokhoras bokpod. Där pratade de bland annat om allas vår favoritbok The Fault in Our Stars. Den kommer gå att höra i sin helhet den här eller nästa vecka om jag inte missminner mig. Det var en mycket trevlig kväll och jag hoppas att det blir fler litteraturfestivaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar