tisdag, januari 8

Årets bästa utställningar

Att besöka utställningar är något som det ska bli mer av under 2013 för när jag summerade 2012 insåg jag att det var ovanligt få som besökts. Men här kommer min topp 5:
 1. Hemslöjdsutställningarna på Waldemarsudde, Liljevalchs och Nordiska museet (bloggade dock aldrig om dem). Så mycket vackert hantverk och inspirerande konst. Klickar ni på de olika museerna så kan ni läsa mer. 
 2. Slow ArtNationalmuseum tog mig med storm och jag förvånades över det tålamod som krävts för att kunna skapa de föremål som ställdes ut. Nu när Nationalmuseum ska hålla stängt för renovering kommer bla Slow Art att åka runt i landet. Så missa inte den om det är nära dig den stannar till. 
 3. Lovisa BurfittEskilstuna konstmuseum var otroligt vacker och inspirerande. Dessutom fick modemänniskan i mig se väldigt vackra modeillustrationer. 
 4. Dräkter från Downton AbbeyHallwylska museet. Den har jag sedan öppningen sett ett flertal gånger och i mitten av januari sa vi på mitt initiativ ha en kultur-after work där med jobbet.
 5. Street SmartKulturhuset i Stockholm var en av höstens höjdare.

5 kommentarer:

 1. Hej Johanna, vad roligt att Hallwylska museets utställning Dräkter från Downton har hamnat på din lista! Eftersom du har tydligen varit en flitig besökare här så skickar jag gärna ett par fribiljetter till dig så du kan fortsätta att besöka oss även 2013! Maila din adress så ordnar vi det :-)

  Heli Haapasalo museichef Hallwylska museet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mejlat dig och tack snälla ni!

   Radera
 2. Kul att läsa att du gillar konst. Det hade ja missat. Då är vi två som gillar. Jag har varit tre gånger och sett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klara Kristalova på Gbg konstmuseum. Hon är grym!

   Radera
  2. Jag älskar konst (därför det här inte endast kan vara en bokblogg för det finns så mycket kulturyttringar jag tycker om och vill skriva om). Då måste jag bege mig till Göteborg och se den utställningen asap! Tack för tipset.

   Radera