fredag 11 januari 2013

Årets bästa böcker 2012

Jag bloggade inte under våren 2012 och minns knappt vilka böcker jag läste då (förutom den bok som vinner, den fick jag när jag fyllde i maj). Men det väger uppenbarligen hösten upp för. För det är där jag hittar mina favoriter från det gångna året. Min topp 5 ser ut enligt följande:
 1. The Fault In Our Stars. Jag skulle berätta om den för in syster häromdagen och började storgråta. Hazel och Augustus är som levande människor jag känner och inte bara påhittade karaktärer. Jenny som gav mig boken i födelsedagspresent visste vad hon gjorde.
 2. Förr förra årets bästa bok var den engelska utgåvan men nu är det den svenska översättningen om kvalar in på plats två. Det är Jellicoe Road jag pratar om givetvis. Omläsningen av den var helt fantastisk och jag föll för boken ännu en gång.
 3. Många läste erotiskt i höst. Det var femtio nyanser av grått och diverse annat. Men den bästa erotiska boken var svart med vita bokstäver, som stavas HET. Åh det var så bra så bra och jag tycker alla kan läsa dessa otroligt braiga novellerna.
 4. Som om jag frågat. Jag hade verkligen en Johanna Lindbäck-höst förra året och den kvinnan kan det där med att skriva en bok. Så se till att skriva en ny snart Johanna. För jag har redan abstinens. 
 5. Jag ringer mina bröder. Och den kan jag knappt bärga mig tills den bör föreställning fr boken var verkligen bra men den lär bli ännu bättre på scen.
Bubblar gör: Jag älskar Manne som är en fantastisk bok.

4 kommentarer:

 1. Om inte din nummer 1 fast den svenska översättningen, blir min nummer 1 för 2013, ska jag äta upp en gammal möglig hatt!

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat på att läsa de flesta här men det har ännu inte blivit av. Het kommer jag nog dra med mig hem en vacker dag. Snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du lär inte bli besviken (på någon av dem)!

   Radera