fredag 7 december 2012

7 december

Bilden har jag lånat från novellix.se
Jag har idag läst min första Cilla Nauman (blev riktigt sugen på att läsa något av henne efter att Johanna Lindbäck både skrivit och pratat om henne i Bokpodden). Dagens novell heter Lära sig. Den handlar om läraren, Ulf, och hans elev, Ingrid, som är ny i klassen och som han stör sig på. Berättelsen kretsar kring hur han blir mer och mer irriretad på den här eleven som alltid är i god tid till lektionerna, men som när de ska till och börja stör hela klassen genom att be att få låna en penna. Inget händer trots att Ulf tar upp detta med både Ingrid och hennes pappa. Det hela eskalerar och får en mycket märklig vändning mot slutet. 


En sak som jag tycker är så himla trevligt med den här julkalendern är att jag får bekanta mig med nya författarskap som så här långt gett mersmak. Så om du vill testa något nytt kan jag varmt rekommendera dig att läsa en novellix.

Dagens jullåt är Little drummer boy med Josh Groban. Håll till godo!

2 kommentarer:

  1. Naumann är en favorit! I helgen ska jag läsa hennes Springa med åror. Av de böcker jag tidigare läst av henne är Dom oss skyldiga äro den bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh då ska jag hålla koll på din blogg och se vad du tyckte om den. Och tack för boktipset.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.