torsdag 11 oktober 2012

Kompis det går...inte bra just nu

Det går sååå segt med läsningen just nu. I helgen slukade jag en bok (mer om det senare) men i övrigt går det inte alls. Jag har tre böcker på gång just nu och jag kommit ungefär halvvägs in i alla tre men hittar ingen lust att slutföra någon av dem så det läses någon sida här och någon där men ingen av dem blir utläst.
Det är dels TRE på tre-utmaningen och den första boken jag skulle ha läst ut i september men som är långt ifrån utläst och därmed har hela den utmaning hamnat på efterkälken. Något som min temporära sambo påpekar så fort jag rör vid en annan bok hemma, att det är den utmaningen jag borde ta tag i och inte läsa NÅGOT annat. Dels är det Jag ska egentligen inte jobba här. Den ligger i väskan till och från arbetet och ska läsas under pendlandet, men resan är uppstyckad i tre korta resor på dryga 5-7min st så jag hinner bara öppna boken så är jag framme och avbryts och måste börja om igen efter bytet. Det blir inget flyt och jag har svårt att få en sammanhängande känsla när jag läser den, inte för att den inte är bra. Sist är det Välkommen till den här världen. Den har jag kämpat med sedan i somras och jag har väldigt svårt för den. Här är det språket som stör och skaver och handlingen känns inte tilltalande.

Så just nu är jag mest frustrerad att det går så sakta, att jag har så många böcker där hemma som inte får läsas förens dessa tre bromsklossar är utlästa. Det gör också att jag jag känner en viss stress att det blir så lite recensioner av böcker här och så mycket annat om litteratur istället. Jag skulle önska lite längre ledighet än en helg och beta av dessa böcker så jag kan få upp flytet igen.

Idag kommer bloggsfären att svämma över om Nobelpriset i litteratur så jag passar och låter andra skriva om det istället. 

6 kommentarer:

 1. Det är lite jobbigt när man inte hinner läsa det man vill, samtidigt som man får påminna sig om att läsning är ett nöje och ska vara nöjsamt:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det där att det ska vara ett nöje håller jag sannerligen med om. Bara svårt att släppa när jag sagt att jag ska läsa och sen inte känner att jag vill längre.

   Radera
 2. Amen, hoppa av den där utmaningen och läs något du vill,vettja! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag kanske tar och gör. Tack för stöttningen! :-)

   Radera
 3. Det går plötsligt segt här med, satte ivrigt tänderna i J K Rowlings nya, men den är så seg och ointressant att jag idag mer eller mindre beslutade mig för att lägga den på hyllan och läsa något roligt istället. Känns inte bra, men att läsa något man inte vill läsa känns värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så kluven mellan att sluta för det verkligen inte ger mig något och det här att fullfölja något jag har sagt att jag ska göra.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.