lördag 13 oktober 2012

Downton Abbey på Hallwylska

Förra veckan var jag på Hallwylska museet och tittade på förhandsvisningen av deras nya utställning Dräkter från Downton. En utställning som jag skrev om i juli och blev inbjuden till via det här inlägget. Gästerna på förhandsvisningen uppmuntrades att klä sig tidsenligt men det hann jag inte införskaffa kläder inför detta så jag kom klädd i nutids-outfit. Men det fanns många gäster som hade bjudit till och klätt sig otroligt vackert, jag vågade dock inte fota dem. Det blir ett balanserat betyg på utställningen. Utställningen har en ful affisch som jag stör mig på. En utställning om de vackra kläderna från serien förtjänade en finare affisch än den här. Eller vad tycker ni?
Bilden är tagen av och tillhör mig, Sincerely Johanna
Det var väldigt trångt under kvällen och jag hann bara se kläderna en snabbis men inte läsa någon av de informationsskyltar som satt uppe. Så jag kommer göra fler besök när jag mer grundligt kan studera både kläderna och texten som finns till. Något som var väldigt positivt var miljön som dessa kläder ställs ut i. Hallwylska palatset är otroligt vackert och flott ställe. Den här vackra klänningen som Mary bär i julspecialen och i en av mina favoritscener så här långt i serien fanns med och jag kunde inte annat än att fota den.
Bilden är tagen av och tillhör mig, Sincerely Johanna
Det finns inga herrkläder med och knappt några från tjänstefolket heller då dessa fortfarande används vid inspelningen av säsong 3. Över lag så tycker jag att det är en utställning värt ett besök, speciellt om du tycker om serien och om du tycker om kostymer och mode. Jag är nu ännu mer sugen på den snygga boken (till skillnad från utställningspamfletten som ser ut som affischen) Ett sekel av dräkt och mode som handlar om Hallwylska museets dräktsamling och vars dräkter är från samma tid som Downton Abbey utspelar sig.

4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig sett serien, men är sugen att köpa boxen. Hur skulle du beskriva serien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh då har du något fantastiskt framför dig.
   Serien handlar om aristokratfamiljen Crawleys. Pappa Robert, mamma Cora och deras tre döttrar (Mary, Edith och Sibyl), farmor (spelad av Maggie Smith) och så hela tjänstefolket. Det är intriger, kärlek, lojalitet, tidens vindar samt otroligt vackra kostymer. Perfekt serie att titta på till en kopp te och värmeljus.

   Radera
 2. Jag har inte följt serien, men det är alltid spännande med gamla kläder! Kikade lite på Hallwylskas hemsida, verkar nästan vara värt ett besök enbart för miljön :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja miljön är helt fantastisk. Jag kan varmt rekommendera deras dramatiserade visningar de är hur bra som helt, speciellt de som är runt jul.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.