lördag 29 september 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör

Bilden har jag lånat från bokus.se
För andra gången på rad nu har jag blivit positivt överraskad av en bok som jag trodde att jag visste vad den skulle handla om men hade fel och det gjorde mig ingenting, tvärtom. Förra gången vad det Hitta Violet Park och den här gången är det Sonya Sones bok En sån där vidrig bok där mamman dör. Jag har tidigare läst Vad mina vänner inte vet och den tyckte jag inte alls var någon höjdare. Men En sån där vidrig bok där mamman dör tyckte jag väldigt mycket om. Den är likt de andra böckerna av Sonya Sones skriven på vers och kapitlen är därmed som dikter och väldigt korta så det går fort att läsa.

Boken handlar om Ruby och börjar med att vi får reda på att hennes mamma har dött och nu måste hon flytta från Boston till sin pappa i Los Angeles och som hon inte känner alls. Jag tycker att det flöt på i en väldigt behaglig takt. Både hur det känns att flytta in med någon du inte känner, vara ny i en skola och lämna ditt gamla liv bakom dig beskrevs trovärdigt. Jag hade svårt att sluta läsa och i och med att kapitlen är så korta avverkades lätt 50 sidor på bussen på väg till jobbet.

Jag var nöjd fram till de sista 15 sidorna då gick det hela för fort och kändes en aning forcerat. Jag hade velat att det hade utvecklas mer och fått ta mer tid på sig. Men på det stora hela var det en mycket trevlig läsning som jag kan rekommendera, speciellt om du är i en lässvacka och behöver komma upp på banan igen.

2 kommentarer:

  1. Låter nästan som något för mig. Har haft en lite motig lästmånad och upplevt att det har varit svårt att hitta en balans mellan studierelaterad läsning och nöjesläsning. Bra tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade också hemskt svårt att hitta den balansen när jag pluggade. Vill du läsa något enkelt som inte är kurslitteratur kan jag rekommendera den här.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.