tisdag 18 september 2012

Books&Dreams nr1

Bilden har jag lånat från booksdreams.se
I slutet av förra veckan landade första numret av Books&Dreams i brevlådan. Jag fick första numret gratis då jag prenumererade på Yourlife tidigare. Det här med att grundligt gå igenom tidningar tycker jag är himla kul (jag gjorde det senast med Vi Läser nr4) så jag tänker göra det med Books&Dreams nr1 också. Det blir ett långt inlägg so bare with me. Okej då kör vi.

Jag gillar:
 •  Formatet i form av storleken. Det är en alldeles lagom stor tidning.
 • Mycket bra blandning när det gäller innehållet. Det är intressanta reportage/artiklar, bra plocksidor (det jag gillar bäst i tidningar), fina bilder som förhöjer artikeln.
Jag ogillar:
 • Det matta pappret. Jag tycker glansiga papper känns mer lyxigt.
 • Den starka lukt av nytryck som var. Tidningen fick ligga och lufta sig utanför plastemballaget en timme innan jag kunde läsa tidningen.
Innehåll:
 •  Tidningen inleds med diverse presentationer: tidningen i sig, hemsidan, konceptet med tidning och temakvällar samt de medverkande skribenter och andra som gjort tidningen möjlig.
 • Även om jag i vanliga fall inte alls gillar deckare/thrillers/spänningsromaner var artikeln om deckarförfattaren Harlan Coben mycket läsvärd och intressant.
 • Höstläsning! Favoriten i tidningen, här listats 81 böcker som kommer ut i höst som vi borde hålla ögonen på. Många av de jag skulle vilja läsa var med.
 • Avsnitt med inredning, mat, träning och resa. Jag antar att det är det som är dreams i konceptet books and dreams. I vilket fall var det intressanta och inspirerande saker med på dessa sidor.
 • Okej jag har fattat att Catlin Moran är the it just nu. Hon är överallt och hennes Konsten att vara kvinna tipsas det om i parti och minut. Jag ska läsa den, så kan vi ta det lite lugnt nu :-)
 • Ada Wester från Gilla böcker- åh Ada nu vill jag också jobba på förlag <3 li="li">
 • Mikael Nyqvist är precis som i Yourlife krönikör
 • Vi fick en novell ur Jens Lapidus senaste bok novellsamling Mamma försökte som heter Filmen.
Reklamen:
 •  Reklamen smälter väldigt bra ihop med resten av innehållet i tidningen vilket inte är så vanligt. Därför kom jag av mig i att bläddra förbi reklamen som jag vanligtvis gör.
 • Det går att tematisera reklamen:
  -Restema: olika resebolag eller reklam för bil (som också hjälper dig att resa).
  -Bokförlag: det är olika förlag inom Bonnierkoncernen, Norstedts, Printz Publishing samt Novellix. Härligt att se att det var fler förlag än bara de två stora koncernerna Bonnier och Norsteds.
  -Heminredning: olika inrednings/möbelföretag
  -Mat: ett kaffeföretag
Slutkommentar:
Jag var som vanligt när jag läser en tidning från någon av de stora förlagshusen rädd att de ska vara helt partiska och bara promota sina egna företag/förlag osv. Men jag tycker att det var en mycket upplandad nivå i tidningen. Det var de stora förlagen men även de både mellanstora och små oberoende som Brombergs, Wyler förlag, Piratförlaget och Natur & Kultur för att ge några exempel.

En fråga jag har är vad som skiljer Books&Dreams från Yourlife (mer än det uppenbara att det här i första hand är en tidning om böcker)? Yourlife hade också det här med temakvällar och en förlängning av tidningen med bloggar på hemsidan. Men Yourlife lades ju ner och nu startas en tidning med samma tänk av samma koncern som lade ner den förstnämnda. 

Jag har en tillsvidareprenumeration på tidningen och kommer läsa nummer två med innan jag bestämmer mig om jag ska fortsätta eller säga upp den. En stor fördel med Books&Dreams är att den kommer ut med fyra nummer per år och det gör att jag verkligen hinner läsa den. Tidningar som kommer ut för ofta har en tendens att bli liggande. Någon annan som läst första numret?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.