onsdag 13 mars 2019

Låt oss prata om romanceböcker


Jag tänkte att vi skulle prata om romanceböcker. Jag tipsar om mina favoriter, vilka subgenrer jag gillar kontra inte gillar och till sist om att jag stör mig på att jag skäms för att prata om att jag läser romance. 

Vad har ni för relation till romance som genre och om ni gillar det vilka är era favoriter?

4 kommentarer:

 1. Tack för tipsen, Johanna. Alltid fint att få råd av en läsare med erfarenhet.

  Läsning är en självklar och stor del av mitt liv men min relation till romance är obefintlig. Har funnit att läsning, precis som så mycket annat här i livet, ofta följer regeln att ju mer du är beredd att anstränga dig ju mer får du ut. Som icke läsare av romance har jag fått intryck av att romance är ett slags "fast food", instant gratification, men inte något att ta med sig på färden.

  MEN har börjat fundera, litteratur skriven av kvinnor för kvinnor om kvinnors villkor - varför förkastas den? Varför är det något vi ska skämmas för? Det om något är en anledning att läsa, att forma mig/sig en egen uppfattning.

  Tack för dina initierade och väl underbyggda kommentarer.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för din kommentar. Romance likt chick litt har oförtjänt låg status just för att det är litteratur skriven av kvinnor för kvinnor. Men i mångt och mycket har det stora likheter med deckare som har en helt annan status. Det är inte ett mord som ska lösas men en relation, den dramaturgiska bågen är densamma.

   Radera
 2. Älskar välskriven romance!

  SvaraRadera