måndag 31 oktober 2016

Läslovet 2016 och temavecka

Äntligen är det här, läslovet. Nu mer än någonsin önskar jag att jag hade fler semesterdagar att ta av så att jag också kunde få ha läslov den här veckan. Förr hette lovet som skolbarnen har nu i november höstlovet men från och med i år kallas det läslov. Detta önskar i alla fall våra ministrar för skolan och kulturen, Gustav Fridolin och Alice Bah Kuhnke. Se mer i inslaget där de förklarar mer vad tanken med namnbytet är.


Om du vill veta vad våra ministrar i regeringen läser just nu så kan du se det i den enkät som Kulturnyheterna i SVT har gjort, länk. Runt om i landet äger det rum massor med läsrelaterade evenemang och du kan bland annat ta dig en titt i kalendariet som finns på Läslovets hemsida, länk. Hos Akademibokhandeln får vi som är medlemmar i deras kundklubb 20% rabatt på alla barn och ungdomsböcker under den här veckan och hos Bokus är det 5% rabatt på deras diton. Och på biblioteken kan ni givetvis låna så mycket böcker ni vill alldeles gratis.

Den här veckan kommer jag här på bloggen helt att fokusera på barn- och ungdomslitteraturen. Det kommer att bli recensioner, tips på tidningar och poddar som fokuserar på barn- och ungdomsböcker, utlottningar av böcker och annat smått och gott. Flera inlägg per dag kommer det att bli och jag hoppas att ni orkar läsa och att ni bli inspirerade (och kan inspirerar andra genom att lämna egna boktips i kommentarsfälten). Hoppas att ni får ett fint läslov ni som kan och vi andra för läsa så mycket vi hinner utöver jobb/studier och annat vuxet som ska hinnas med. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hoppas att du hittar något av intresse så här långt under veckan. Det är väldigt roligt att skriva inläggen i alla fall :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.