onsdag, februari 3

Rankning av bok- och litterturbloggar 2016


Cision, ett företag som bland annat är en plattform för pressmeddelanden, mediedatabaser och analys, har gjort en rankning av bok- och litteraturbloggar i Sverige. Här är listan:
  1. Bokhora
  2. Kulturbloggen
  3. Feministbiblioteket
  4. Enligt O
  5. Breakfast Book Club
  6. Fiktiviteter
  7. Boktokig
  8. Bokomaten
  9. Lyrans Noblesser
  10. Och dagarna går…
Hur har de fått fram den här rankningen? Är det bara baserat på besöksstatistik. Nej så här har de gjort för att få fram topplistan:
Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i Sverige varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. Ett kriterium för att kunna hamna på topplistan är att kontaktuppgifter är synliga på bloggen.
(
Citatet kommer från cision.se)
Marcus StenbergBokhora och Marcusbiblioteket intervjuades av Cision och den intervjun kan ni läsa här, länk. Jag blev så himla glad och hedrad att vara en av de bloggar som han nämner att han läser regelbundet. Och Linda aka Enligt O skrev ett så fint inlägg hos sig som verkligen sätter ord på hur jag också känner för det här med bokbloggandet och alla som bokbloggar. Läs det inlägget här, länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar