söndag 24 januari 2016

Johannas topp 5: vecka 3

Det är återigen söndag och jag väljer ut mina fem favoriter den här veckan. Det är verkligen tungt att byta jobb och min energi är inte vad den brukar vara. Jag orkar inte läsa något så den här veckan blir det mycket titta på och lyssna på-tips.


 1. En otroligt fin låt och framförande är Love Last Forever när den sjungs av Björn Dixgård och Maxia Märak från Hela Sverige skramlar i höstas. Jag kan lyssna på den hur många gånger som helst, gåshud varje gång. Synd att den inte finns på skiva utan endast på YouTube.

 2. Äntligen finns ett favoritprogram, nämligen Min bokhylla i P4 med Jenny Lindh och Mark Levengood som podd. Tack vare Linnea- Bokblomma upptäckte jag detta tidigare i veckan. Det är alla säsonger som sänts som numera går att lyssna på igen vilket jag är så glad för, det finns nämligen avsnitt som jag missade i första säsongen. Du kan lyssna genom att klicka här, länk.


 3.  Jag har varit lite nere och inte mått så bra nu i januari och när jag hittade det här klippet med Steivie Wonder sjungandes kareoke i en bil med en birittisk programledare och komiker blev jag så glad. Det bjuds på sånger att sjunga med i och många fina skratt. Det finns en variant med Adele och den är också väldigt skojig.

 4. Den här veckan var det start för ett nytt kulturprogram i P1 som heter P1 Kultur. Det är en heltimme direktsänd kulturspaning/kritik. Jag var skeptisk när jag fick nyheterna att detta program skulle lanseras med start i måndags. Det är nämligen så att det ersätter flera andra kulturprogram som nu blir mer som inslag i det här programmet än egna program, bland annat Kritiken i P1. Jag har lyssnar hela veckan och är kanske inte helt nöjd, då det är för högt tempo och för många växlingar mellan ämnen då det ska hinnas med så mycket som möjligt under timmen. Men det är inte bara dåligt så jag vill ändå tipsa om det. Vill du vara uppdaterad gällande dagsaktuell kultur ska du helt klart lyssna.


 5. Jag har blivit helt såld på serien How to get away with murder. I skrivande stund har jag sett sex avsnitt av Xx i första säsongen. Viola Davis som spelar huvudrollen är hur cool som helst och jag är så imponerad av hennes insats. Hon är helt klart värd sin Emmy för bästa huvudroll. Det är en serie som handlar om en advokat som undervisar i juridik vid ett universitet där några av hennes toppstudenter även får jobba med henne på hennes advokatfirma och vara med och jobba på riktiga fall. 

4 kommentarer:

 1. Kul tips, ska titta/lyssna på flera av dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit och vad roligt att du fått lite tips!

   Radera
 2. Tack för serie-tips! Precis vad jag behövde. Såg att den fanns på Netflix :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittat till min lilla blogg P :-)
   Viola Davis är helt fenomenalt bra i den här serien.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.