onsdag 10 juni 2015

Parkteatern sommaren 2015

Bilden har jag lånat från kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern
Parkteatern i Stockholm har förvisso varit igång sedan någon vecka men jag tänkte ändå passa på och tipsa om saker jag inte tycker att ni får missa i sommar (och det är rätt många tips så välj och vraka). De har verkligen ett intressant program i år, det är härlig blandning av olika konstuttryck och mer tillgängligt än någonsin då de spelar på fler platser runt om i staden än tidigare. Om sommarvärdarna var något av en besvikelse (mer om det imorgon) så var det endast glädje och upprymdhet när jag tog del av programmet för årets parkteater. Ni som bor i Stockholm eller har vägarna förbi i sommar passa på och gå på något. Det är gratis och vad är då bättre än att ta del av kultur du kanske vanligtvis inte tar del av. Detta är den bästa formen av skatteåterbäring!

Juni
En musikal, en teater och en operaföreställning för unga: 
Juli
En hyllning till Billie Holiday, en monolog och en HBTQ-föreställning:
Augusti
Augusti är traditionellt dansmånaden under Parkteatern men det är även konserter och teater att titta på:
September
Utomhusbio med gamla svartvita filmer:

En nyhet i år är att de kommer att ha författarsamtal i sommar. Under fyra torsdagskvällar får vi träffa fyra kvinnliga författare och Parkteaterns nya chef Sissela Kyle kommer att vara uppläsare under kvällarna. Den 25 juni är det samtal mellan Lena Andersson och Sigge Eklund. Den 2 juli är det Karolina Ramqvist och Jessica Gedin som samtalar (jag missar detta pga är i Almedalen, mycket besviken över det). Den 9 juli är det Susanna Alakoski och Moa Elf Karlén som pratar och den 23 juli är det Maria Sveland och Per Adolfsson som samtalar. Samtliga kvällar äger rum på Årsta torg.

Jag kan verkligen rekommendera den nya funktionen för i år som är ett nyhetsbrev som kommer en gång i veckan. Du kan själv fylla i vilket område i staden du bor i och vilket/vilka områden du vill ha information om. Här kan du läsa hela programmet som blädderbar pdf, länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.