måndag 8 juni 2015

8. Så sorterar jag min bokhylla

Jag har kanske ett av de märkligaste sätten att sortera mina böcker på, men för mig är det helt logiskt. Jag sorterar mina böcker efter förlag. När jag tänker på en bok så tänker jag inte bara på titel, författare och omslag jag tänker även på vilket förlag boken har givits ut. Sen har jag ju ett stort intresse för förlagsbranschen så det kanske inte är helt orimligt att det spillt över på min sortering av den produkt som den branschen arbetar med. Vissa av förlagen har ett eget hyllplan med andra får dela med något eller några andra förlag. Det hela funkar finfint tills det blir en bok för mycket mot vad hyllplanet rymmer och jag måste omorganisera i stort sett alla mina böcker för att hitta nya sätt att ställa upp böckerna på. Det ständiga inflödet av böcker gör att jag ofta får köpa antingen ett nytt hyllplan eller en helt ny bokhylla (har valt en lägre variant av Billy så den rymmer inte så många böcker). Och just nu är det lite smått kaos då det har kommit så pass många nya böcker att de skulle kunna fylla ett helt nytt hyllplan men problemet är att det är från olika förlag så nu måste jag omorganisera hos nästan samtliga förlag för att få dem att rymmas på utrymmet som återstår. Men jag ska inte klaga för att få umgås med mina böcker är bland det bästa jag vet. Bilden är tagen tidigt i våras och alla mina hyllor får inte plats på bild längre.

4 kommentarer:

 1. Tjusiga bokhyllor du har. Tycker inte alls det är konstigt att sortera efter förlag, blir snyggare när böckerna ser lite likadana ut, har samma höjd och samma logga osv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är så smidigt när jag vill ha en fransk bok, ett seriealbum eller vad det nu är för de står där samlat.

   Radera
 2. En fördel måste ju vara att få serier på samma ställe. Jag färgsorterar (och lite efter genre), vilket inte är så bra för serier med olika omslag. I nuläget ligger serier därför i egna högar. Ser snyggt ut, tycker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgsortering ser snyggt ut men jag får för mig att det är svårt att hitta i en sådan bokhylla.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.