torsdag 9 april 2015

De nominerade till Slangbellan 2014

Bilden har jag lånat från forfattarforbundet.se
Nu duggar nomineringar till diverse litteraturpriser tätt. För ett tag sedan fick vi veta vilka som nomineras till Slangbellan 2014. Slangbellan delas ut av Författarförbundet och är ett litteraturpris till en debutant i kategorin bästa barn- och ungdomsbok. Priset delas ut den 14 april. I år är följande tre författare nominerade med motivering:

Wordpower! Vad gör det att man är ung lite nördig och oerfaren när man är på väg mot något större än sina egna tillkortakommanden. En intelligent och rolig bok om att använda sin kraft och begåvning, och resan dit.

En innerlig och tänkvärd skildring av utanförskap och den kraft som fantasi och vänskap besitter. Med fin känsla för ordens valörer och ett  oväntat bildspråk, där samtid möter tradition i valen av motiv och perspektiv, skapas  spänningen i berättelsen. 

Ylva Hillström, Konst, Alfabeta bokförlag
En bok som genom sin fördomfria och initierade syn på konstbegreppet är en trampolin ut i konstrymden. Man lockas ständigt att lägga den ifrån sig för att pröva de konstnärliga impulser läsandet ger. En bok som öppnar gränser och inte lämnar någon utanför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.