fredag 10 oktober 2014

Mode på tv och radio i höst

Utbildningsradion satsar på mode i höst och det ska bli superkul för mig som modeintresserad. Därmed är modefredag här på bloggen tillbaka. Det är en satsning på hållbarhet, kvalitet och mode som UR gör i höst och innefattar fyra program, två på tv och två på radio.
Den 15 oktober börjar Camilla Thulins program Kvalitet på SVT1 kl 22.00. Det är ett program i åtta delar som kommer att handla om konsumentkunskap och textilkonsumtion. Vi tittar ska få lära oss hur vi väljer rätt kläder och tar hand om våra kläder. Utöver att vi får lära os att ta hand om våra kläder får vi lära oss mer om hur de tillverkas och hur villkoren ser ut för dem som tillverkar genom reportage från världens olika hörn.
Sy, sy, sy är ett program där modeskaparen Jenny Hellström hjälper och inspirerar åtta ungdomar att sy sina egna plagg. Programmet kommer att gå direkt efter Kvalitet, det vill säga kl 22.30 i SVT1 med start den 15 oktober. Förutom att hjälpa ungdomarna att sy får vi tittare tips på hur vi kan sy i vår vardag och klädhistoria.

I P4 med start 18 oktober och tio lördagar framöver kommer Sagal Hussein Omar att leda programmet Bäst klädd. Programmet handlar om hur vi med en liten budget kan vara både medvetna och välklädda, samt om konsumentmakt och mode. Jag tänker mig att det kanske blir lite mer praktiskt än Stil som går i P1 som mer djupdyker i modevärlden och dess historia.

Som en egen julkalender börjar den 1 december programmet Bildningsbyrån - Tyg och Otyg i P1. Under fyra måndagar i december får vi en grundlig genomgång av våra kläder. Vi får lära oss skillnaden på olika material och kemikalier. Det här är en naturvetenskaplig vinkling på det estetiska och humanistiska ämnet mode. Programledare är Lovisa Haag, reporter på Bildningsbyrån.

2 kommentarer:

  1. Kul! Tack för tipsen! Ser fram emot dina modefredagar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa vecka blir det en modeutställning :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.