lördag 9 augusti 2014

Kulturhösten: Bokmässor och litteraturfestivaler

Något som hör bokhösten till är de stora bokarrangemangen. Dagens tips blir därmed bokmässa-litteraturfestivaltips. Två av dem äger rum sydväst åt (en i Sverige och en i Danmark) och två av dem i Stockholmsområdet. Först ut i höst är Louisiana Literature i Danmark. Den kommer att pågå mellan 21 och 24 augusti. Jag hade tänkt åka men de släppte programmet den här veckan så nu finns det inga billiga biljetter till Köpenhamn. Vill du se vilka höjdare som kommer? Här finns länk till programmet, länk

Nästan samtidigt som Louisiana Literature pågår äger Sigtuna Litteraturfestival, mellan den 23 och 24 augusti. Det kommer finns något för de flesta, såväl barn som ung och äldre. Här kan du läsa programmet, länk. Jag var där förra året och här kan du läsa mer, länk. Något jag verkigen kan rekommendera är den bokfrukost om Breakfast Book Club kommer att anordna i samband med litteraturfestivalen. De kommer att diskutera Majgull Axelssons senaste och hyllade bok Jag heter inte Miriam.

Den stora vallfärden är väl den som går ner till Göteborg i september? Då är det som många vet Bok- och biblioteksmässan, som kort och gott brukar kallas för Bokmässan med stor B. Mellan den 25 och 28 september är det dags, och årets fokus är Brasilien. Jag hade verkligen tänkt att åka i år men har en stor grej på fredagen och då försvinner det för många dagar för att det ska vara värt det ekonomiskt att åka ner. Dessutom är det under torsdagen och fredagen sm de för mig mest intressanta seminarierna äger rum. Är du bokbloggare brukar det ordnas träffar av olika slag och jag kommer avundsjukt att följa dessa via sociala medier som förra året. Programmet hittar du här, länk.

För mig är dock den bokfest jag ser fram emot Stockholm Literature. Det var fantastiskt förra året, då det verkligen var fokus på författarna och inte kommersen med att sälja böcker som det kan vara på Bokmässan. Programmet har inte släppts än, kommer den 27 augusti, men jag är övertygad om att det kommer bli bra och har redan markerat hela helgen i kalendern så jag inte riskerar att boka upp mig på annat. Vilka datum det är? 24 till 26 oktober.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att inte ses på Bokmässan, men vi får hänga på Stockholm Literature istället. Jag och Anna har bokat tåg och hotell fre-sön. Väntar med spänning på programmet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen trist för jag ville åka i år. Men kul att ni kommer upp till Stockholm Literature, vore superkul om vi kunde ses då.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.