tisdag 19 augusti 2014

Invigning av nya Lava

Bilderna är tagna och tillhör mig, Sincerely Johanna
Förra veckan var det invigning av nya Lava Kulturhuset Stadsteatern. Lava är numera både ett bibliotek och en verkstad för tonåringar mellan 14 och 25 år. Det var verkligen på tiden att det öppnade ett bibliotek för de något äldre ungdomarna och ung vuxna. Sedan innan finns Rum för barn, TioTretton och sedan vuxenbiblioteket, Biblioteket Plattan. Men det där rummet som tonåringarna kan hänga har saknats. Det var jag och många med mig som var övre den åldersgräns som finns under själva invigningen även om det fann några ur målgruppen på plats också. Invigde gjorde Ingemar Fasth (litteraturchef), Helena Gomér (barnbibliotekariechef), Madeleine Sjöstedt (kulturborgarråd i Stockholm) och Benny Fredriksson (VD för Kulturhuset Stadsteatern).

Besökarna bjöds på isglass (hurra för alternativ till det där glaset alkohol som brukar vara på liknade tillställningar) och underhållning. Efter invigningstalen fick besökarna strosa runt och utforska lokalerna. Här finns musikrum, bibliotekshörna, pysselhörnor, en scen, en trappa att hänga i och mycket mer. Jag är verkligen avundsjuk på målgruppen som har detta coola ställe att hänga på. Min stora stora förhoppning är att det kommer att bjudas in en massa författare så att jag äntligen får gå på ungdomsboksförfattarsamtal. Och främst hoppas jag att vi som är för gamla för Lava får smyga oss in och lyssna då.

Eftermiddagen avslutades med ett spoken word-framträdande från Revolution Poetry och hiphopkonsert med Adam Kayama. Vilket var riktigt häftigt båda två, hoppas på mer sådant. Förhoppningsvis hittar massor med unga till Lava nu. Jag hoppas att de både får utveckla och förkovra sig i sådant de gillar, men även upptäcker nya saker i och med bredden om finns i verksamheten.

2 kommentarer:

  1. När blev vi för gamla för såna här fantastiska saker??? Alternativt: var fanns de när vi var tillräckligt unga??? Grattis alla unga vuxna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar verkligen att Lava hade funnits när jag var i den åldern och att det hade funnt på den ort där jag växte upp.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.