torsdag 26 juni 2014

Sommartips: tidningar/kataloger/novellerNu när jag ska få vara semesterledig ser jag verkligen fram emot att läsa många av de glansiga, lyxiga, intressanta och bra tidningar/magasin/kataloger som jag inte hunnit med under våren. Så dagens sommartips gäller just tidningar/kataloger och noveller. Perfekt att läsa under resan, i hängmattan eller innan det är dags att gå och lägga sig. Det blir tips i form av några av mina favoriter.

 • Vi Läser
  Den här tidningen har jag och kan jag inte tipsa om tillräckligt många gånger. Jag tycker så mycket om Vi Läser. Här blandas fantastiska intervjuer, boktips i långa rader och plocksidor att dö för. Jag har hela vårens nummer olästa så jag riktigt längtar efter att få sätta ränderna i dem.

 • Bang
  Det här är ett mycket intressant, tankeväckande, relevant och lärorikt magasin om feminism i alla dess former. Jag lär mig alltid något nytt, de tar upp intressanta vinklar på aktuella företeelser och politik och det är så välpaketerat.

 • Granta
  I detta magasin trängs utdrag ur aktuella böcker med nyskrivna texter. Det finns internationella förlagor men jag tipsar om den svenska. Än så länge har det kommit tre nummer och de senaste kom så sent som i våras. Det är ett riktigt tjocknummer varje gång och det finns mycket spännande att läsa.

 • Novellix
  Ett annat ypperligt tips på läsning i kortformat är de novellixer som Novellix ger ut. Galet snyggt förpackade mest hela tiden släpps det kvartetter lite då och då under året. Jag prenumererar så de dimper ner i brevlådan hos mig. Det finns klassiker, utländska författare och så nyskrivet svenskt. Läs det som passar dig för stunden. De brukar ligga på ca 30-35sidor så de passas att ha med sig överallt.

 • Höstkatalogen från Svensk Bokhandel
  Under sommaren är det perfekt läge för att ta sig ann Bibeln, ja det är som det för oss som älskar böcker, säsongskatalogerna. Hösten är störst inom både modevärlden och bokvärlden, därför är höstnumren alltid tjockast då. Så även denna gång. Fram med flärparna, pennan och block bara att börja planera bokhösten. Efter sommaren får ni veta vad jag vill läsa ur höstens utgivning.

Medan ni läser något av mina tips ska jag ta mig ann och bekanta mig med den nya litteraturtidningen Fyrahundrafemtio. Jag har de två hitintills utgivna numren hemma men olästa så det ska bli jättespännande att se vad jag tycker om tidningen. Många som jag följer i sociala medier verkar gilla den så det bådar gott. 

2 kommentarer:

 1. Fyrahundrafemtio har jag ligger här hemma och jag hade faktiskt glömt bort den. Tack för påminnelsen! Tyckte mycket om första numret så förhoppningsvis är nummer 2 lika bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har höga förväntningar på tidningen utan att ha läst en enda sida i de två nummer som getts ut hitintills.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.