söndag 15 juni 2014

Bord för fem

Bilden har jag lånat från bokus.se
Temaveckan romantiks sista bok blir Bord för fem av Susan Wiggs. Här varvas barnuppfostran, förlust, kärlek med nystarter och framtidstro. Boken är väldigt lik filmen Life as we know it. Två personer som knappt känner varandra får sina liv sammanflätade genom att två personer som står dem båda väldigt nära förolyckas och lämnar efter sig tre barn som dessa två främlingar nu måste förhålla sig till. I Bord för fem handlar historien om Lily och Sean. Lily är lärare, hon älskar sitt singelliv där självbestämmande står högst upp på listan. Hon är bästa vän med Crystal (mamman till de tre barnen) och även lärare till ett av barnen. Sean är en person som flyr så fort det hettar till och att binda sig skrämmer slag på honom. Han är van att leva livets glada dagar som golfproffs, ja det var tills nyligen när han inte kunde göra det längre. Sean är bror med Derek (pappan till Cameron, Charlie och Ashley). När barnens föräldrar dör har de bara Lily och Sean kvar att förlita sig på. Men hur ska Lily och Sean bära sig åt de gillar ju inte ens varandra och nu måste de samarbeta för barnen behöver dem.

Det här var en väldigt realistisk historia med inslag av romantik snarare än tvärtom. Jag ville hela tiden veta hur det både skulle gå för barnen och för Lily och Sean. Deras resa både den fysiska de gör genom hela USA och den mentala och känslomässiga känns mindre kliché än jag förväntade mig. Det hela lunkar fram i sakta men behagligt tempo. Den är dock inte lika sorglig som till exempel Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson när det gäller biten med att förlora sin allra bästa vän. Men det är en bok jag kan rekommendera om du vill ha en mysig stund i soffan en helg. 

4 kommentarer:

 1. Den här var fin, men med tanke på att man redan visste att föräldrarna skulle dö tyckte jag inledningen var lite seg. Jag hade nog föredragit om de tagit bort det i baksidestexten så att jag inte hade vetat om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med dig. Det gör att väldigt många sidor i början känns som en seg startsträcka. Det var ännu värre i Konsten att andas som jag just läst ut.

   Radera
  2. Nej, är det sant, och jag som nyss köpt Konsten att andas! Jag avskyr sega startsträckor!

   Radera
  3. Jag såg att du precis gjort det. Den var så seg att jag började hoppa och bara skummade igenom den. Jag känner mig färdig med den författaren nu för det var inte en engångsgrej i Bord för fem.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.