tisdag 11 mars 2014

Vill läsa våren 2014- barn och ungdomsböcker

Nu när vi äntligen har nått mars månad tycker jag att vi kan säga att det är vår. I vintras kom vårkatalogen från Svensk Bokhandel men jag har väntat med att blogga om vilka titlar jag vill läsa tills nu, när det faktiskt är vår. Här kommer de böcker jag vill läsa på barn- och ungdomssidan, vilket jag för övrigt tycker är något skral i vår. Jag sörjer att X Publishing inte längre finns och att Gilla böcker har något begränsad utgivning (ger bara ut pocket), de har de alltid gått att lita på när det gäller att servera oss bra ungdoms-crossover böcker. I och med att listan inte är så lång kanske jag har en chans att faktiskt läsa alla böcker jag är sugen på. Så här ser önskelistan ut för våren:
Eleanor & Park av Rainbow Rowell på ett för mig nytt förlag Berghs
Det här är den bok som jag är så otroligt sugen på efter den hajp som var på bloggar redan när den engelska utgåvan kom. Nu finns den på svenska och jag vill läsa den NU!
Onsdag kväll strax före sju av Mats Berggren och Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner av Malin Stehn ges båda ut på Opal. Den ena har jag ännu inte läst något av men läst mycket gott om. Den andra missade jag boken när den kom förra året men tänkte att nu nr den kommer i pocket ska jag baske mig läsa den.
Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn blev jag riktigt sugen på efter att ha lyssnat på podcasten Allt vi säger är sant som pratade om boken i avsnittet med tema kompisar. Dessutom väldigt lockande omslag. Den ges ut av Bonnier Carlsen. Ett förlag som har seglat upp som ett av favoriterna är Lilla Piratförlaget och i vår är jag mycket angelägen om att läsa 14 skriven av Alexandra-Therese Keining. Jag är så ledsen att jag missade henne på Release me i början av mars.
Rabén & Sjögren är det förlag som har flest titlar som jag vill läsa i vår. Det blev än mer tydligt efter ungdomsboksfrukosten i förra veckan. Jag ha fyra titlar om jag gärna vill läsa i vår. Det handar om dig av Sandra Beijer förutspår jag bli vårens storsäljare. En kärlekshistoria och mer behöver inte säga för att få mig på kroken. Vårens i särklass säkert finaste bok måste vara Boken om Mademoiselle Oiseau av Lovisa Burfitt. Jag frågade förlaget om de kommer att trycka upp planscher med motiv ur boken. För jag skulle kunna tapetsera mitt hem med illustrationer och tavlor från Lovisa Burfitt, hon tecknar helt fantastiskt. Tyvärr har förlaget inga sådana planer.
Jag har sagt det förut men säger det igen, en av vårens viktigaste böcker är Sex med mera av Sandra Dahlén. Det här är en sexualbok till unga tjejer och det behövs verkligen. Dessutom en uppdaterad och inkluderande bok. Bort med tabun, normativitet och förmaningar. Ett av de finaste omslagen men även en lockande historia står Annabel Pitcher för med sin bok Tusen och en chans.

4 kommentarer:

 1. Mycket som verkar intressant här! Ska kollas upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hojta till om du hittar något du blir sugen på. Då kanske vi kan läsa ihop och ha typ bloggcirkel kring boken (som Enligt O och Fiktiviteter gör med Pappersstäder).

   Radera
  2. Mademoiselle Oiseu! Kollade in teaser-videon hos Rabén & Sjögren och vill ha den nu på en gång! :D

   Radera
  3. Eller hur den verkar vara fantastisk!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.