söndag 30 mars 2014

Förkyld och orkeslös= filmhelg

I torsdags eftermiddag började jag känna av förkylningssymtom, i fredags vaknade jag upp genomförkyld. Det blev tidig hemgång från jobbet och sedan en riktigt lugn helg. Jag läste ut en bok men resten av tiden låg jag i soffan och såg film. Jag började med den animerade Frozen (Frost på svenska). Den var väldigt fin och alldeles lagom sentimental. Finast var lilla snögubben som jag både skrattade och grät åt. Storasystern i mig kunde så relatera till att både göra hyss med lillasyster och att sedan vilja skydda henne till varje pris. Extra kuriosa var alla referenser till Norden och hur länderna här klumpades ihop till en massa och att olika länders signum blev som skärvor från ett och samma land. Historien bygger på H.C Andersens Snödrottningen.
Efter Frozen gick jag vidare till en film riktad till vuxna och såg August: Orange County (En familjen på svenska). Båda mina favoriter Julia Roberts och Meryl Streep var med och som de levererade. Det här är en brutal och ärlig film om familjen du både älskar och hatar. Det är rått och på samma gång så vackert. Jag var helt tagen av hur bra alla levererade och hur verkligt det kändes. Både Streep och Roberts var nominerade till en Oscar och jag önskar så att de hade vunnit. Det hade de varit väl värda.
Det här med en barnfilm följt av en spelfilm för vuxna följdes upp på söndagen. Då inledde jag med att se om Hitta Nemo men för förta gången på originalspråket engelska. Jag vet inte men jag tycker nog att den var roligare på svenska. Men det kan ha att göra med att jag har sett den så många gånger på svenska.
Sista filmen för helgen blev Saving Mr Banks. Emma Thompson och Tom Hanks i riktigt bra roller. Thompson spelar kvinnan som skrev böckerna om Mary Poppins och Tom Hanks spelar Walt Disney. Filmen bygger till viss del på den sanna historien. Jag tyckte mycket om filmen och grät som bara den. Det är dels en film om skapandet av filmen som bygger på boken om Mary Poppins och samtidigt pågår det en parallellhistoria om en familj i Australien. Trådarna reds ut allteftersom och jag var tagen hela filmen igenom. På det stora hela var det fyra mycket bra filmer jag såg i helgen.

3 kommentarer:

 1. Jag har funderat på att se Hitta Nemo hela vintern men det blir aldrig av (har så oerhört svårt att sätta mig och titta på film, blir rastlös bara jag tänker på det). Underbar film är det hursomhelst :) Hade även tänkt se Saving Mr Banks på bio fast jag brukar bara hinna tänka tanken innan filmerna slutar gå. Man är inte så snabb i vändningarna tydligen ~~
  Hoppas det är bättre med dig och sämre med förkylningen!

  SvaraRadera
 2. Det var kul att hinna ses, hoppas du mår bättre nu. Trevligt med en filmhelg, vi får väl se vad vi ska spana in när du kommer ned :-)

  SvaraRadera
 3. Den sista filmen vill jag gärna se.
  Att se Meryl Streep i en total osympatisk karaktärsroll var … annorlunda. men hon gjorde det med bravur.
  Glad Påsk Johanna!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.