lördag 9 november 2013

Samtal med en chokladkaka

Bilden har jag lånat från atriumforlag.se
Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig när jag höll boken Samtal med en chokladkaka, skriven av Martin Page, i min hand. I och med att den var så tunn och dessutom illustrerad så valde jag att läsa den högt för min syster. Boken är kom vi båda fram till efter läsningen sorglig och väldigt konstig. För det är ändå en ensam pojke som skulle fira sin födelsedag med sina föräldrar men de åkte iväg och jobbade och kvar var han då själv. Inte för att ensamheten sågs som ett hinder när han tog fram chokladtårtan och skulle till att fira på egen hand. Problemet uppstod när tårtan började prata med honom och han het kom av sig.

Det är som sagt en något märklig berättelse och det vore så roligt att få läsa den för en yngre person än min tjugo och någonting syster. För det här med att tårtan börjar och prata och att den har känslor blir lite svårt att förhålla sig till stundom. Men samtidigt är det en fin berättelse om en pojke som är ensam, en tårta som önskar sig mer här i livet och om hur dessa två möts och hur de går vidare med sin relation.

I och med att boken är tunn, lättläst och illustrerad tycker jag att dennes stora fördelar är att den går att läsas av flera åldergrupper och det går mycket bra att samtala kring den och läsningen av den. Jag och min syster kan fortfarande prata om boken trots att det är några månader sedan vi läste den. Och jag kan inte se på en chokladkaka på samma sätt som innan jag läste Samtal med en chokladkaka.

4 kommentarer:

 1. Åh den låter ju fin! Kanske jag borde haft igår...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket speciell bok. Låna på bibblan eller så kan du få mitt exemplar.

   Radera
 2. Svar
  1. Omslaget är lika fint som bilderna inuti sen :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.