måndag 1 juli 2013

Kvinnor i politiken


Just nu är jag helt såld på två politiska serier med starka kvinnor i centrum. Det är den amerikanska serien Scandal (som nu är på sommaruppehåll i USA) och den danska serien Borgen. Jag sitter som klistrad och älskar de förbehållslöst. Det är starka kvinnor, i den ena till och med även en icke-vit kvinna, i maktens korridorer och de dikterar villkoren. Tänk om detta även kunde få vara verklighet också. Det som är mindre bra är om dessa är så verklighetstrogna som jag tror att de är för i så fall är politiken ett fult spel där mycket händer bakom kulisserna som kanske inte är rakt och ärligt alla gånger. Nå jag vet att på sommaren borde jag inte sitta inne och titta på serier men jag kunde inte annat än att sluka säsong 1 av Borgen i helgen. Nu när den är sedd kan jag återgå till böckerna. I alla fall till säsong 2 kommer med posten.

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Borgen slukar jag just nu omgång tre på TV, sista delen klockan 21 idag! Scandal är säkert ngt för mig i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja se den och berätta vad du tyckte. Första säsongen är bara 7 avsnitt.

   Radera
 2. Åh, jag älskar också Borgen!!! Tyvärr glömde jag helt bort att det igår var sista avsnittet av säsong 3. Tur att svtplay finns:) Scandal har jag inte sätt, men det bara måste jag göra nu:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Linnéa! Ja se den så ser jag säsong två av Borgen :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.