tisdag 9 juli 2013

De skandalösa

Bilden har jag lånat från damm.se
Genom Booked har jag fått läsa Simona Ahrnstedts bok De skandalösa. Och under min lediga fredag förra veckan läste jag den, då den var mycket svår att lägga ifrån sig. Det var min första bok i romancegenren, men definitivt inte den sista. Faktum är att jag har Ahrnstedts förra bok Betvingade oläst i bokhyllan som nu garanterat kommer att bli läst.

Det är 1600 tal, den stilige och förmögne greven Gabriel Gripklo ordnar en sommarfest på sitt slott Wadenstierna för att finna en fru. Magdalena Swärd befinner sig på samma fest, men som sällskapsdam och därmed är hon på samma nivå som övrig personal och bentjänare. Deras vägar borde inte korsas, men det gör det och nu blir det åka av. Jag fastnade för många saker i boken. Jag gillar historia, så det var kul att få resa lite tillbaka i tiden. Jag gillar kärlek, och den varan fanns det gott om i boken. Jag tyckte också om att vi fick läsa historien ur flera perspektiv och från flera berättare.

Vissa saker kändes dock lite för moderna och boken hade mått bra av en runda korrekturläsning till för det fanns en hel del språkliga fel i texten som störde läsningen. I övrigt blev jag helt såld och kunde inte sluta läsa, jag var bara tvungen att få reda på hur det skulle gå. Och sexet då, nog för att det var varmt ute i helgen när jag läste men mellan pärmarna i den här boken var det stekhett, jisses. 

2 kommentarer:

  1. Stekhett, ey? ;) Låter bra! Har varit inne på att läsa denna, kanske borde snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Jo tack, romance var inte riktigt vad jag trodde att det skulle vara om vi säger så :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.