måndag 20 maj 2013

P1 om tolerans

Bilden har jag lånat från sverigesradio.se
Ikväll ska jag till Södra Teatern i Stockholm och lyssna på fyra talare prata kring ämnet tolerans. Det är fyra talare som får 15 minuter var att prata kring ett och samma tema, men säkerligen från olika vinklar. De som ska tala heter Margot Wallström, Barbara Hendricks, Åsa Nilsonne och David Lazar. Ken Ring kommer att stå för musiken under kvällen. Evenemanget börjar kl 19.00 och går att både se och höra live via sverigesradio.se

Jag tycker att det ska bli väldigt intressant men ställer mig starkt kritisk till ordet tolerans. Det signalerar för mig att det finns ett rätt och ett fel, en norm som tolererar något avvikande. Som när vi talar om att svenskar är ett tolerant folk. För mig innebär det att det finns svenskar och sen några andra som vi tolererar finnas vid sidan av och inte jämbördigt, både inom och utanför vårt land.

2 kommentarer:

  1. Lyssnade på de två första talarna, Barbara Hendricks och David Lazar, på radion och tyckte att de båda hade intressanta tal med väldigt olika innehåll som visade på olika perspektiv och tolkningar av ordet tolerans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du får tillfälle tycker jag att du ska lyssna på Margot Wallström också. Jag tyckte hon var bäst den kvällen.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.