måndag 20 maj 2013

Barn och böcker 21-23 maj

Bilden har jag lånat från skansen.se
Imorgon och till och med torsdag äger Barn och böcker rum på Skansen i Stockholm. Det är som en tre dagar lång bokfestival för barn. Följande aktiviteter utlovas:
Lyssna till berättelser från världens alla hörn. Work-shops med riktiga författare. Zoologiska och litterära vandringar. Astrid Lindgren-promenad. Pröva att leka som barn lekte förr i tiden! Utställning av vinnarbidragen i tävlingen ”En bok i världsklass” och en rad andra aktiviteter med anknytning till böcker och berättande.
Evenemanget arrangeras av Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad, Stockholms stadsbibliotek och ALMA. Årets tema är ”Gränslös vänskap”. Årets ALMA-pristagare Isol kommer att närvara och hålla i workshops. Det är skolor som åker med sina elever i årskurser på låg-/mellanstadiet. Jag hoppas att skolor från alla delare av Stockholm har möjlighet att åka med sina elever på detta och inte bara de välbärgade och rika skolorna. Hoppas att det kommer gå att ta del av hur dessa dagar var och hur det gick efteråt, för det är jag mycket intresserad av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.