tisdag 2 april 2013

Skrivkurs

Bilder från en av övningarna, författarna sålde sina böcker samt de förväntningar som vi hade i form av post-it- lappar.
Förra helgen var jag som bekant på skrivkurs med Johanna Lindbäck och Lis Bjärbo. Och jädrar i min lilla låda var bra det var. Det var precis så inspirerande och givande som jag hade hoppats på. Eftersom vi kursdeltagare betalade för de råd vi fick kommer jag inte gå in i detalj på de övningar vi gjorde. Jag har heller inte fotat några deltagare och kommer inte namnge någon mer än kursledarna.

Kursen varade i två heldagar och vi var 20st kursdeltagare. Under dagarna varvades övningar på egen hand, i grupp och tillfällen mer lika föreläsningar där Lisa och Johanna hade genomgång vid tavlan. För att gå kursen behöver du inte ha skrivit något innan och det var en väldigt blandad grupp som jag fick mycket inspiration ifrån. Vi gick bland annat igenom karaktärsbygge, dialog och konkreta tips på hur vi skulle komma vidare efter att vi fått en idé.

Jag hade en idé till en ungdomsbok när jag kom till kursen och ville få hjälp med hur jag skulle blanda en berättande text med ett mer levande element likt dialog. Vidare behövde jag tips på hur jag skulle bygga upp en historia (dramaturgi). Allt detta fick jag också hjälp med och nu vill jag bara få till en bra rutin där jag börjar skriva.

Jag kan varmt rekommendera den här kursen och är så glad att jag gav mig själv den som present efter den tuffa höst jag hade på det personliga planet. Vem vet kanske går jag fortsättningskursen eller låter Johanna eller Lisa läsa mitt manus sen (lektörstjänst). Om någon har några frågor om kursen är det bara att skriva en kommentar här nedan.

8 kommentarer:

 1. Vad kul att den kändes bra och givande. Lycka till med skrivandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack jag har börjat så smått utefter de tips jag fick :-)

   Radera
 2. Jan Guillou satt nånstans och sa att han skriver 8 timmar/dag och jag tänkte att det borde ju funka. Så jag dukade upp med datorn på köksbordet och tänkte att jag skulle försöka skriva några timmar åtminstone. Sen råkade jag sätta igång spotify och satt ist och sjöng hela dagen, skrev inte ett ord. Hoppas du är bättre på skrivdisciplin än vad jag är ;) Önskar dig all lycka med skrivandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är väldigt snarlikt min disciplin :-)

   Radera
  2. Jag har hört att han skriver 5 sidor/dag, varken mer eller mindre, och slutar mitt i en mening om det behövs. Det kan gå på kort tid eller många timmar. Också en intressant metod :) /Bokdetektiven

   Radera
  3. Välkommen hit Bokdetektiven!

   Radera
 3. Det låter spännande! Lycka till med skrivandet! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.