måndag 15 april 2013

Kulturhelg med mamma del 1

För några helger sedan var min mamma upp i huvudstaden och besökte båda döttrarna i och med att min syster också bor här numera. Vi hade en riktig kulturhelg med en utställning och två föreställningar. Vi var alla tre helt slut på söndagen. I och med att jag jobbar 75 % på mitt jobb har jag valt att vara ledig på fredagar. Så medan min syster svettades på sitt jobb hade jag och mamma fredagen fram till kl 17 för oss själva. I solen promenerade vi till Moderna Museet och såg där utställningen med Hilma af Klint. Vilken utställning det var! Den bara måste jag gå och se igen. För det är garanterat en utställning som växer för varje gång den ses och där det hela tiden går att se nya saker.
Bilden är tagen av och tillhör mig Sincerely Johanna
Hilma af Klint var en pionjär inom den abstrakta konsten och det här är en stor retrospektiv utställning. Jag fullkomligt älskar de stora tavlorna, motiven och de fina färgerna som piggar upp vilket dåligt humör som helst. Dessutom är det alltid uppiggande när det görs en stor utställning om en framstående kvinna då de ofta drunknar i mängden män som lyfts fram i parti och minut.

Utställningen pågår till den 26 maj 2013 så gå och se den om ni är i närheten av Stockholm. Annars kan ni följa oss besökare och våra bilder tagna på utställningen via Instagram och taggen #hilmaafklink

2 kommentarer:

  1. Härligt med Hilma af Klimt . Jag ser fram emot att se den på fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en superfin vistelse i Stockholm. Och jag ser fram emot att läsa sen vad du tyckte :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.