fredag 16 september 2011

Två ur påsen

Jag har börjat beta av alla de böcker som gömmer sig i påsen jag bar hem från biblioteket förra veckan. Än så länge har det varit bra och stimulerande läsning. Jag började med Denise Rudbergs bok Baristas.
Den handlar om tre killar som går på gymnasiet. De hamnar alla på en kaffebar och vi får följa deras liv innan de gör detta och hur de tycker och tänker om saker. Det härliga med boken är att den inte är som andra böcker med killar i fokus. De här unga herrarna gråter, känner sig ensamma, vill bli tröstade och det är uppfriskande. Det hela är inte så stereotypt som jag är van vid och det känns befriande. Jag hoppas verkligen att det är en bok som lärare och bibliotekarier kan rekommendera till unga män som inte läser så mycket, för den kan verkligen passa dem. Sen finns det lite kärlek med och jag som är en riktig sucker for love blev riktigt glad när jag läste boken. Det finns en bok till och en tredje är på väg. Jag får se om jag tar mig ann dessa med eller stannar vid första boken.Den andra boken jag läste var Johanna Thydells bok Ursäkta om man vill bli lite älskad. Jag fullkomligt älskar Thydells böcker och det här var hennes bästa bok så här långt. Den handlar om Nora, hennes bästa vänner, deras med och motgångar en salig röra av killar. Killar att hångla med, att bli tillsammans med, att längta efter och att förlora något på grund av. Boken är härligt mångbottnad och det är svart och vitt precis som det kändes i tonåren. Jag får ömsom ömhetskänslor ömsom blir riktigt förbannad på Nora. Men å andra sidan vem kan klandra henne, det är sannerligen inte lätt att vara ung. Och jag förstår så väl att det enda det handlar om är att bli lite älskad. Gärna av allt och alla.

2 kommentarer:

  1. Hej! Ska du inte ta och vara med i pocketbytet den här gången? http://enbokomdagen.blogspot.com/2011/09/pocket-prassel-60.html
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Mrs E: jo det vill jag. Tack för tipset.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.