tisdag 3 september 2019

20 Questions Book Tag

Jag blev kontaktad av Emma på bloggen Systrarnaböcker som hon driver tillsammans med sin syster Elin om att göra en book tag. Vi valde att göra 20 Questions Book Tag som vi hittade på Lottens bokblogg. Emma och Elin har bloggat sedan 2017 och fokus på deras blogg är som namnet antyder att de skriver om böcker och främst böcker de läser/lyssna på. Låt oss gå rakt på frågorna och glöm inte att titta in på deras blogg för att se vilka svar Emma ger.

1. How many books is too many books in a book series?
Tre, för kom igen bok två är alltid bara en mellanbok till upplösningen och sällan bra. Ska det prompt vara en serie så räcker det med två.

2. How do you feel about cliffhangers?
Det får inte vara för många men någon här och där som får mig att vilja läsa vidare skadar inte. 

3. Hardcover or paperback?
Paperback men inte i formatet av en svensk pocket. Jag föredrar det brittiska formatet av paperback som här är motsvarigheten av en storpocket. Men inbundet är helt klart snyggast i bokhyllan. 

4. Favorite book?
Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Det är en bok som sällan behöver en ingående presentation. Har du inte läst den så gör det!

5. Least favorite book?
Min fantastiska vännina av Elena Ferrante. Känslan av att svära i kyrkan uppstår alltid när jag säger det för så många älskar dessa böcker men jag förstod inte alls dess storhet och fick slita en hel sommar med att läsa klart bok ett i sviten.

6. Love triangles, yes or no?
Nej och av samma anledning som att jag inte gillar serier, två räcker gott och väl tre blir alltid dåligt.

7. The most recent book you just couldn’t finish?
Jag är rädd för att inte slutföra böcker för jag hoppas alltid att de ska ta sig i slutet och göra mödan värd. Så jag har flera böcker jag för tillfället har en paus från men jag slutför alla böcker jag börjat på. 

8. A book you’re currently reading?
Novellsamlingen Jag säger det ni tänker av Curtis Sittenfeld, jag läser en novell per kväll innan jag ska sova. 

9. Last book you recommended to someone?
The Hate U Give av Angie Thomas. En helt fantastisk bok som ALLA borde läsa. 

10. Oldest book you’ve read?
Oj, ingen aning. Det var väl någon klassiker under skoltiden. 

11. Newest book you’ve read?
Tre kvinnor av Lisa Taddeo, den är så ny att den inte ens har kommit ut ännu. Jag fick ett förhandsexemplar i somras. 

12. Favorite author?
Lisa Bjärbo! Ge den människan alla litterära priser som finns. Hon går från klarhet till klarhet med varje ny bok hon skriver. 

13. Buying books or borrowing books?
Köper men egentligen har jag köpstopp i år för att försöka läsa mer av de böcker jag redan har här hemma. 

14. A book you dislike that everyone else seem to love?
Återigen nämner jag Min fantastiska vännina av Elena Ferrante. 

15. Bookmarks or dog-ears?
Bokmärke alltid, får rysningar av hundöron och än värre är det med spräckta bokryggar. 

16. A book you can always re-read?
Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck. Det är en supermysig bok som är perfekt lämpad för omläsning när jag har lässvacka eller har läst för mycket deppigt och behöver uppmuntran.

17. Can you read while hearing music?
Jag måste nästan alltid ha musik på för att kunna koncentrera mig så även när jag läser, så det spelas musik på en svag volym mest hela tiden oavsett om jag jobbar eller läser. 

18. One POV or multiple POVs?
POV betyder point of view alltså perspektiv. Jag kan gilla en bok med flera berättare som en släktsaga men vanligtvis är jag för less is more och röstar nog ändå för en berättare. 

19. Do you read a book in one sitting or over multiple days?
Det beror på hur tjock boken är, ljudböcker klämmer jag oftast på en dag men är det en riktigt bra bok jag läser själv drar jag ut på läsningen under flera dagar för att jag inte vill att det ska ta slut. 

20. One book you read because of the cover.
Liv efter liv av Kate Atkinson. För inte var det dess tjocklek som lockade mig inte, det är en riktig tegelsten och sådana skrämmer mig. 

3 kommentarer:

 1. Så kul att du/ni svarade! Jag tror du och min make skulle kunna ta varandra i hand, han tjatar sig blå om det större pocketformatet, och så rekommenderar han The Hate U Give ;-) Men jag måste ju också passa på att säga ÄNTLIGEN någon annan som inte förstod sig på Min fantastiska väninna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter som att vi har väldigt lik smak gällande format på böcker och The Hate U Give är så himla bra så den kan jag verkligen rekommendera dig att läsa.

   Radera
 2. Nu gick det :-) Så här hade jag skrivit...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.