tisdag 10 oktober 2017

Vilka böcker nomineras till Augustpriset 2017?

Den 23e oktober får vi reda på vilka titlar som nomineras till Augustpriset i år. Men redan nu vågar jag mig på en kvalificerad gissning. I klippet ovan pratar jag om vilka böcker jag tror har en god chans att nomineras främst i barn- och ungdomskategorin men även i den skönlitterära- och i faktaklassen. 

Förra veckan var jag och spelade in Augustpodden tillsammans med Emma Frans och Jens Liljestrand under ledning av Daniel Sjölin. Då pratade vi om vilka titlar vi tror kommer att nomineras. Det var sjukt roligt att spela in podden även om jag var väldigt nervös innan. Vi vet som sagt den 23e oktober hur många rätt vi lyckades pricka in. 


Ni missar väl inte att ni också kan komma på nomineringsevenemanget. Idag är sista dagen att köpa biljett till rabatterat pris.
Augustpriset – de nominerade är …

Var med när årets nomineringar till Augustpriset tillkännages! Under en kväll på Scenkonstmuseet i Stockholm den 23 oktober står årets 18 bästa svenska böcker i fokus. Efter tillkännagivandet samtalar programledaren Daniel Sjölin med de nominerade författarna på scen. Dessutom bjuder vi på mingel och boksignering.

Tid: Måndag den 23 oktober. Scenprogram kl. 17.45 – 19.30. Dörrarna öppnas kl. 17.00 
Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm

Biljetter köper du via http://bit.ly/Augustnominering17.

För att få det rabatterade priset ska ni välja biljettyp Augustmbassadör och ange rabattkoden amb77. Rabatten är giltig till den 10 oktober men  antalet biljetter är begränsat, så först till kvarn!

I entrépriset ingår ett glas vin/öl/alkoholfritt.

Vilka titlar tror du kommer att nomineras till Augustpriset i år?
 

4 kommentarer:

 1. Håller med om Vakuum! Tror den ligger bra till. Tyvärr tror jag inte någon mellanåldersbok kommer nomineras i år heller, men jag håller hoppet uppe! Hoppas också på Myran, älskade verkligen första boken men har inte hunnit läsa andra än.
  Bland bilderböckerna *hoppas* jag Huset som vaknade och/eller Sahar som inte syns, men det blir väl Eva Lindström i år igen då... Ibland undrar jag om Augustjuryn verkligen läser alla nominerade bilderböcker eller tar Eva Lindström på rutin, eller om förlagen missar att nominera? Det är lite obegripligt... Jag måste nog även jag skriva ett inlägg om mina nomineringsförhoppningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med om Eva Lindström, har hon en aktuell bok så nomineras hon. Och då får någon annan stryka på foten som är mer förtjänt av en nominering. Men det är en ny jurygrupp i år så kanske att vi blir positivt överraskade, speciellt när det gäller mellanåldersböckerna. Hojta till när du har ett inlägg uppe med dina gissningar. Sådana inlägg är alltid roliga att läsa.

   Radera
 2. Jag tror också att Vakuum kommer nomineras. Både språkligt och ämnesmässigt känns det som en bok som juryn kommer att välja. Jag tyckte om den men fastande tyvärr inte som jag hoppats på.
  Jag hoppas också, som du vet, på Om jag får stanna vilken jag även upplever har en chans till nominering. Vill gärna se fler mellanåldersböcker bland nomineringarna. Jag håller med dig om debutanterna, det är extra roligt om en debutant blir nominerad. Själv är Allt jag inte sa av Yrsa Walldén den jag hoppas på. Har du läst den?
  Haj-Jenny står även högt på min läslista och Anrop från inte rymden ligger och väntar på att läsas. Det är två böcker jag har höga förväntningar på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om Vakuum men trodde ändå att den skulle nomineras. Nu får vi ta och läsa de nominerade och se vilken bok vi tycker ska vinna. Det ska bli intressant att höra vad du och de andra ambassadörerna tycker.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.