söndag 5 mars 2017

Johannas topp 5: vecka 9

Den här veckan blev det vår, eller ja det blev mars i alla fall och känner vi det svenska vädret rätt så lär det bli både ett och två bakslag med snö. När livet känns tungt och jobbigt finns alltid kulturen där och stöttar upp, inspirerar, ger ny energi och jag älskar det. Här kommer veckans topp fem. Ha en fin söndag!
  1. Att hitta ny musik och nya artister att förälska sig i är bland det bästa jag vet. Förra veckan hittade jag Jacob Banks. Det här är en cover han gör och den ger mig både rysningar och tårar i ögonen. Har lyssnat på allt som finns ute med honom och det är sannerligen en artist jag kommer att hålla ögonen på.

  2. Mode är som bekant en av mina första kulturella kärlekar. Jag har speciellt fokuserat på modehistoria och världen bakom alla trender som kommer och går. Därför var det extra roligt att en modejournalist jag verkligen beundrar intervjuade en annan modelegend i Dagens Nyheter förra veckan. Susanna Strömquist intervjuade Grace Coddington (en av hjärnorna bakom amerikanska Vogue tillsammans med Anna Wintour). Jag blev rysligt sugen på att se om The September Issue efter att ha läst intervjun.

  3. För att fortsätta på modetemat så handlade veckans avsnitt av Stil i P1 om Prinsessan Diana. Även hon kallad modeikon och de diskuterar i avsnittet om detta verkligen var en rättmätig utnämning. I London på Kensington Palace ställs dessutom Dianas kläder ut nu i vår, Diana: her fashion story, och jag funderar på att ta mig en titt när jag ändå ska dit och dricka afternoon tea i april.

  4. Världsläget är som det är just nu och det är lätt att bli politiskt deprimerad. Jag löser detta genom att endast ta till mig av oberoende, kritiska och analytiska nyheter. Med fördel från Public Service och i små doser för att inte bli galen. Just nu är Europapodden en favorit. Likt dess storasyster USApodden så är det en podd som kommer ut en gång i veckan, det är utrikeskorrespondenter och annat kunnigt folk som analyserar utrikespolitik. I den här podden fokuserar de på Europa och de val som äger rum runt om i EU i vår och som sannerligen kommer att påverka unionens framtid.


  5. Till sist blir det som vanligt ett filmtips. Den här gången tipsar jag om eminenta Jackie, som handlar om presidentfrun Jackie Kennedy och hennes första tid som änka efter mordet på hennes man John F Kennedy. Jag tycker att Natalie Portman borde ha fått Oscarn för bästa kvinnliga huvudroll istället för Emma Stone (La la land) för hon är helt fenomenal i den här rollen.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.