söndag 12 februari 2017

Johannas topp 5: vecka 6

Gott nytt år kära läsare som ännu finns kvar efter min bloggpaus. Jag tänkte mjukstarta med att damma av min veckovisa topplista för det är den jag tycker är roligast att blogga om.

 1. Den 17 december förra året var jag på bandet Kent absolut sista spelning innan de lade ner. Det var tro det eller ej inte några tårar som fälldes den kvällen. Jag har dessutom varit på bättre Kent-spelningar än denna men det var ändå mäktigt att vara där. Dagen efter släpptes den här videon och där kom tårarna. Redan vid första tonen i videon strömmade tårarna ned och fortsatte att göra det i 7min och 22sek. Jag såg om klippet direkt efter första titten och grät i 7min och 22sek till. På SVT Play finns i en månad till dokumentären om bandet: Vi är inte längre där

 2. Hos favoritpodden En förbannad podd hade de under januari personer som tipsade om böcker, däribland yours truly. Jag tycker att ni ska ta er en titt på deras poddblogg för ni kommer att få massor med boktips.

 3. Under julledigheten lyssnade jag på ett mycket intressant avsnitt av Filosofiska rummet. Det handlade om handens betydelse. I ett samtal mellan en keramiker, en handkirurg och en hemslöjdskonsulent pratar de om hur vi i dagen samhälle där många av oss mest använder huvudet och inte händerna i vårt arbete. Personligen märker jag av att jag mår bättre av att skapa saker med händerna på fritiden. Det kan vara allt ifrån att lägga pärlplattor, måla naglarna eller laga mat.


 4. Här kommer ännu ett bloggtips. Förläggaren Sofia Ejheden (från Lavender lit) bloggar just nu hos Svensk bokhandel. Hon har hitintills skrivit två blogginlägg och fokuset är ungdomsböcker. Detta tema som ligger både mig och Sofia varmt om hjärtat. I första inlägget skriver Sofia om serien Skam och relationen till ungdomsböcker. Och i det senaste inlägget lyfter hon klokt om att lyfta ungdomsböcker och events med ungdomsförfattare. 

 5. Jag och min syster har startat en ny tradition. Från och med att vi började jobba igen efter semestern över jul och nyår har vi gått på bio ihop på fredagen eller lördagen. Detta är ett sätt för oss att ta oss igenom oxveckorna fram till nästa sammanhängande ledighet. En av de första filmerna vi såg var den fantastiska Collateral beauty (Skönheten i allt). Den är både sorglig och fin. Ta med pappersnäsdukarna och gå och se den. 

  Till sist vill jag göra lite reklam. Det finns platser kvar till studiecirkeln Nailart- politik på fingertopparna som jag leder på ABF Stockholm i vår. Du behöver inga förkunskaper och cirkeln fick väldigt högt betyg i utvärderingen från i höstas.

9 kommentarer:

 1. Vad roligt att du är tillbaka med bloggen igen!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu roligare att det finns några läsare kvar :-)

   Radera
 2. Jag har hållit utkik efter dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir! Kommande vecka tänkte jag mig att jag ska blogga två ggr, kanske en recension eller så.

   Radera
 3. Tycker ni har en härlig biltradition :-) När kommer du hit och ser Sharknado med oss? :-p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar vår nya tradition, de får oss att längta lite extra till helgen. Snart måste jag komma ner, det var på tok för länge sen nu vi hade filmkväll.

   Radera
 4. Välkommen tillbaka! Bloggpaus kan vara rätt skönt ibland. Vi som läser finns kvar <3 Kul det låter med en så fin helgtradition!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att du tittat in här Anna! Det blir jag väldigt glad över.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.