fredag 24 februari 2017

Böcker jag vill läsa våren 2017- ungdomsböckerna

Idag har turen kommit till ungdomsböckerna som jag är sugen på att läsa i vår. Några av dem har rena hittat hem till mig men på grund av en stressig period på jobbet och noll energi till läsning så har jag inte hunnit läsa så många av dem än. Men nu när ljuset börjar komma åter så hoppas jag att mitt läsflyt som jag hade i januari ska infinna sig igen. För det finns flera intressanta titlar jag gärna sätter tänderna i snarast.
Bonnier Carlsen
Rimligt lyckade ögonblick av Åsa Asptjärn
Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland *
Golden boy- ljudet av något som spricker av Abigail Tarttelin
Natur & Kultur
De ofria av Janne Lundström
Jorden vaknar av Madeleine Bäck
Bokförlaget Opal och Gilla böcker och Lavender Lit
Tisteltankar av Anette Eggert
Karta för förälskade & andra vilsna av Johanna Lindbäck
Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum *
Rabén & Sjögren
Om jag får stanna av Kajsa Gordan
Tappa greppet av Katarina von Bredow
Ordbrodösen av Anna Arvidsson

Vad ser ni fram emot att läsa på barn- och ungdomssidan i vår? Har ni redan läst något bra från vårens utgivning?

* Betyder att jag redan har läst boken

6 kommentarer:

 1. Vilken bra sammanställning, precis vad jag behövde för att få lite bättre koll! Den enda jag läst är Ordbrodösen, och den var precis lika bra som jag hoppades och lite till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tittat in här David! Och skoj att du gillade sammanställningen. Jag har Ordbrodösen liggandes på nattduksbordet, vågar inte riktigt läsa den än för jag har skyhöga förväntningar och vill inte riskera att bli besviken.

   Radera
 2. Vilken inspirerande lista! Jag fick hem Goldenboy och började läsa, men hade så svårt att komma in i den, så jag gav upp. Men vill läsa! Kanske ska leta reda på en spoilerrecension om ett tag...
  Våra kemiska hjärtan ser jag fram emot att läsa, och flera andra av de du nämner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska snart ta tag i Golden Boy (författaren kommer till Stockholm och jag vill hinna läsa boken innan dess). Våra kemiska hjärtan är helt fantastisk så den rekommenderar jag varmt!

   Radera
 3. Ordbrodösen har ju lovordats och skrivit så mycket om, så den har jag byggt upp en nyfikenhet för. Mest vill jag annars läsa Om jag får stanna. Jag hörde författaren i en radiointervju när hon pratade om den, och då insåg jag att jag bara måste läsa den. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är extra sugen på Om jag får stanna, efter att jag lyssnade på intervjun med författaren i podden Bladen brinner. Varsågod för övriga tips! :-)

   Radera