måndag 15 augusti 2016

Ett litet hej

Nu är det höst, eller ja det känns så här i Stockholm i alla fall. Förra veckan blev det kallt och ett minne blott var sommarvärmen. Jag gillar förvisso hösten men det behöver inte bli så här kallt bara för att höstsäsongerna på teatrarna drar igång, sommarutställningarna lider mot sitt slut och bokhösten äntligen är här. Och som jag längtar efter den här kulturhösten och framför allt alla böcker som nu är på ingång.

I sommar har jag varit på kultur-roadtrip i södra Sverige, läst för mig massor med böcker och vilat upp mig. Jag har under min semester funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Ska jag lägga ner eller fortsätta? Det har varit frestande att bara sluta då den har gett mig så mycket ångest de senaste året framförallt. Men så började jag sakna att skriva av mig, saknar att få dela med mig av tips och tankar kring kultur. Så jag startar lite smått och så får vi se hur det bli. Förhoppningen är att dra ner på takten och ambitionen så att det känns roligt igen, tidigare har takten varit för hög och så även ambitionerna för vad jag mår bra av. Från början hade jag bloggen som en kulturdagbok där jag skrev mest för att hålla koll på och minnas föreställningar och utställningar jag sett samt böcker jag läst. Sen växte bloggen och jag började få läsare och då var det det som gav den där sporren att fortsätta. Efter det vet jag inte riktigt vad som hände men det var som om bloggen och tiden den krävde växte sig större än vad som var tanken. Jag fick svårt att hålla det hela på hobbynivå och la ner lika mycket tid på bloggen och allt det kulturella jag upplever som den sen bloggades om på en nivå motsvarande en halvtidstjänst. Och då har jag redan ett heltidsjobb som allt för ofta är mer en en heltid. Energin har tagit slut både en och två gånger men jag har stretat på, för det här är min baby och något jag är otroligt stolt över och inte ville förlora.

Jag hoppas att ni fortfarande vill kika in här och läsa lite då och då. Jag hoppas också att jag kan komma tillbaka till glädjen med att ha en blogg. Hoppas att ni har haft en fin sommar och att ni är lika förväntansfulla inför denna kulturhöst som jag är. Tack för att ni finns kära läsare!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du fortsätter! Jag förstår precis hur du känner men jag kan liksom inte heller tänka mig att skrota bloggen. ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skoj att blogga igen och vi får se hur det känns längre fram, jag mjukstartar lite. Väldigt glad att du tittade förbi här så snabbt efter att jag publicerade inlägget. Då vet jag att jag har läsare kvar :-)

   Radera
 2. Hoppas du orkar fortsätta, tycker det är helt okej att dra ned på takt och sådant. Det är alltid trevligt att få tips från dig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar små steg så här i början så får vi se vilken nivå jag ska lägga det på. Tipsen kommer jag att fortsätta med på ett eller annat sätt så länge jag lever. :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.