tisdag 12 april 2016

Tips inför Stockholms litteraturmässa

Bilden har jag lånat från litteraturmassan.se
På fredag är det äntligen dags för första upplagan av Stockholms litteraturmässa. Det är en gratis litteraturmässa som äger rum på Kulturhuset Stadsteater i Stockholm. Invigningen är på fredag och under lördagen går det att lyssna på ett gäng olika programpunkter eller köpa böcker från någon av de 60 utställare. Alla utställare får exakt lika mycket utrymme bland bokborden oavsett hur stort förlaget är vilket är en spännande och rättvis inställning om vi jämför med Bokmässan där jättarna också har de största montrarna. Det finns något för alla åldrar då de olika biblioteken i huset har program riktade till olika åldersgrupper. Så detta är något ni kan ta med er barn till. Du kan läsa hela programmet här, länk. Jag har valt ut några av de programpunkter som jag inte tycker att ni bör missa:

Fredag 15 april
 • Invigning 17.00-19.30 i Foajé 3
  Ardalan Esmaili, Pablo Leiva Wenger och Oscar Töringe läser ur Alejandro Leiva Wengers pjäs Författaren. Sedan blir det samtal med Alejandro, En Bok För Alla delar ut pris för läsfrämjande insatser och Hanna Riisager läser ur sin diktsamling För Kvalia.
Lördag 16 april
 • Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean samtalar om sin bok Trado
  11.15 - 12.00 i Foajé 3
 • Att vara skrivande i Norrland
  Samtal mellan Elin Olofsson och Malin Nord, Pernilla Berglund är moderator.
  12.15- 13.00 hos Biblioteket Plattan
 • Sveriges roligaste litteraturkritik
  Panelsamtal mellan kritikerna Viola Bao, Hanna Nordenhök och Björn Kohlström. Anna Hallberg är moderator. 14.15- 15.00 hos Biblioteket Plattan
 • Samtal om texter ut antologin Sverige- en (o)besvarad kärlekshistoria
  Elnaz Baghlanian och Nisha Besara som medverkar i  samtalar med Sara Nyström om sina texter.
  17.15- 17.45 i Foajé 3
 • Dystopi och dystopi i litteraturen
  Camilla Sten och David Norlin samtalar tillsammans med moderator Jessica Schiefauer.
  18.00- 18. 45 i Foajé3
Jag kommer att vara där ev på fredagen men garanterat under lördagen. På Twitter kommer ni kunna följa mig i realtid och så kommer det ett blogginlägg nästa vecka som är mer utförligt. Det ska bli väldigt spännande och jag välkomnar verkligen detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.