söndag 31 januari 2016

Johannas topp 5: vecka 4

Söndag igen, veckorna går och jag har uppäckt att jag längtar tills söndagarna när jag får göra det här inlägget. En av de saker jag tycker är roligast och brinner mest för är att tipsa andra om kulturella saker jag gillar. I övrigt finns inte energin att uppdatera den här bloggen så ofta som jag gjorde förr. kanske kommer jag igång igen, kanske inte. Men än så länge håller vi på den här söndagstraditionen. Här kommer veckans topp fem:


 1. I början av veckan lyssnade jag på ett avsnitt av Tendens som var väldigt bra. Det heter Är det dags att flytta ifrån Sverige? Och det handlar om rasism och tillhörighet. Jag kunde så känna igen mig i det de pratar om. Jag har många gånger tänkt att det skulle vara lättare att flytta ifrån mitt eget hemland när rasismen, blickarna, exotifieringen och känslan av utanförskap blir för stor.

 2. Fotografen Alexander Mahmoud intervjuas i Tidningen Land om sin bok Mellan rummen. Fin intervju och jag slås återigen av att jag verkligen vill och måste ta och läsa den boken. Tror på stor igenkänningsfaktor med mig egen historia. Tipsar er om intervjun och gör en note to self att läsa boken.


 3. En låt som jag har haft på hjärnan sedan jag såg dokumentären Lost Songs: The Basement Tapes Continued är When I Get My Hands On You. Dokumentären handlar om hur ett gäng musiker får i uppgift att göra klart låtar baserat på textfragment av Bob Dylan. Ni kan se dokumentären på SVTplay fram till och med tis 2 februari. Och lyssna på hela skivan Lost on the river på Spotify, länk.

 4.  En av de coolaste personer jag vet är Agnes Wold. Jag blev ett fan när jag hörde först hennes sommarprat och sen hennes vinterprat i P1. För några dagar sedan var hon med i Min sanning i SVT och det tycker jag verkligen att ni ska titta på. Agnes är både professor och överläkare och bakteriologi är hennes specialitet. Här är en länk till programmet, länk.

 5. Jag har i helgen hittat en ny podcast som jag blev helt fast i. Den heter En förbannad podd och görs av Sofia och Katta. De pratar om litteratur, böcker de läst och andra populärkulturella saker. Det finns än så länge sju avsnitt och jag plöjde dem alla igår och idag samtidigt som jag lagat mat, matlådor och bakat.

2 kommentarer:

 1. MEN vad fint att läsa! TACK!! Finns ett avsnitt åtta ute nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra, ser fram emot i helgen när jag ska äta långfrukost och lyssna på det!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.