tisdag, december 1

Lucka 1: Julboksfrukost hos Rabén & Sjögren

Förra veckan var jag på det som troligtvis blir årets sista bokfrukost. Det var Rabén & Sjögren som bjöd in till julboksfrukost. Vi bjöds på tomtegröt (aka risgrynsgröt), smörgås och saffransbröd tillsammans med ett väldigt fint program.Det var en perfekt start på dagen måste jag säga. Frukosten började med att Clara Lidström (UnderbaraClara) och Annakarin Nyberg presenterade sin nya bok God jul- kakor, knäck och karameller. Ett av de älsta recepten är från 1938 och det ärvdes först vid Annakarins släktings myndighetsdag. I boken finns 25 recept och lite pyssel och jag fick ett stort sug att göra julgodis efter att boken presenterades. De berättade också att de fotade omslagsbilden under julhelgen förra året då det var först då det snöade där Clara bor i Norrland (är det Umeå hon bor?)

Johanna Westman presenterade sin senaste kokbok för barn som heter Johanna Westmans barnmat. Johanna berättade om hennes syn på barnmat och att låta barnen vara med och laga maten. Men även hur hon kan få arga kommentarer från stressade föräldrar som är arga och upprörda att de förväntas laga mat till sina barn också som om de inte har nog med förpliktelsen. Clara Lidström som satt vid borde bredvid mig sa att det var sådana kommentarer hon med kan få.

Vi fick en hel drös med julklappstips och de kommer här:
Avslutningsvis pratade förläggaren Suzanne Öhman om Astrid Lindgren, hennes författarskap och betydelse för förlaget som hon inte bara gavs ut på utan även jobbade på. Hon presenterade även boken Astrid Lindgrens jul, som är en bok med hennes juliga berättelser från bland annat Pippi, Bullerbyn, Emil, Madicken och Lotta. Och det bästa är att det är en bok där du även kan lyssna på när Astrid själv läser sagorna. Vilken dröm, den här vill jag ha i julklapp! Tänk alla jular när jag var barn som jag tvingade min syster att leka någon av Astrids jular. Det är en bok ingen kan bli för gammal för. Tack så mycket för i år Rabén & Sjögren. Vi ses nästa år och då finns det nya böcker att se fram emot.

4 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt bra bokfrukost! Jag har funderat på att läsa om Astrids karaktärer och vad de gör i jul, jag borde nog leta upp den där boken!
  Det ska bli spännande att följa din julkalender.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt trevligt. Vad skoj att du följer min kalender :-)

   Radera
 2. Svar
  1. Synd att det är så långt från Skåne så du inte kan komma du också.

   Radera