onsdag 16 september 2015

Lilla Piratförlaget + Gilla böcker = sant

Idag släpptes nyheten att Lilla Piratförlaget och Gilla böcker går samman. Det övergripande namnet blir Lilla Piratförlaget, med Erik Titusson som förlagschef (han är chef och förläggare på Lilla Pirat idag). Lilla Piratförlaget kommer att fokusera på barnböcker och Gilla böcker, som kommer att vara ett inprint kommer att fokusera på ungdomsböckerna/böcker för unga vuxna.

Gilla böcker kommer att flytta in i Piratförlagets lokaler, där även Lilla Piratförlaget huserar. Perfekt för mig att ha två av favoritförlagen på samma adress. Under Bokmässan nästa vecka kommer förlagen att dela monter, i oktober presenterar de sin gemensamma utgivning för bokhandlarna och böckerna kommer finnas i butik under våren 2016.

Svensk Bokhandel har skrivit en artikel om samgåendet som jag tycker att ni ska läsa, länk. Jag hoppas att detta samgående innebär att det kommer att ges ut ännu fler ungdoms-/unga vuxna-böcker. Nu får Gilla böcker en bra och stabil organisation i ryggen och kan fokusera på att ge ut böcker.

Det här var helt klart den stora nyheten i bokbranschen idag. Det ska bli spännande att följa. Lycka till Erik, Ada och Anna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.