onsdag 24 juni 2015

Sommartips: bloggar

Bilderna har jag helt fräckt snott från bloggarna
Det finns massor med bloggar där ute. Personligen läser jag mest bok- och kulturbloggar. Idag tänkte jag därför tipsa om några av mina favoriter. Och det fina var att när jag skrivit ner några av mina favoriter så visade det sig att många av dem skriver väldigt bra om det jag gillar bäst, ungdomsböcker. Så här kommer en lista på fem fina bloggar som jag tycker att ni bör läsa ikapp på under sommaren:

 • Fiktioner
  Frida startade sin blogg i våras och det är jag så glad över. Jag har följt henne på Twitter och Instagram och blev glatt överraskad när hon även började att blogga. Frida gillar att läsa på engelska så om du också gör det kommer du att få många intressanta boktips.
 • where the books live
  Miss Livre levererar massor av bra boktips främst när det gäller ungdomsböcker och jag suger i mig och skriver upp de flesta av dem. Det jag gillar är att hon likt mig gillar romantiska böcker, så inläggen om romantiska böcker läser jag extra noga. Inte för att ålder spelar någon roll men det är kul att läsa en blogg om ungdomsböcker skriven av en ungdom och hennes tankar kring böckerna. Direkt från målgruppen så att säga.
 • Old Adult Reading Young Adult
  David likt mig själv är som bloggnamnet antyder en vuxen som läser ungdomsböcker (eller ung vuxen om en ska vara petig med översättningen). Det är också det jag gillar, hur han helt utan att försöka förklara varför helt sonika stolt lyfter fram att han som vuxen gillar ungdomsböcker. Dessutom är det alltid intressant att läsa hans recensioner.
 • enligt O
  Lindas blogg är en av de bloggar som jag har följt länge. Hon läser och bloggar i ett rasande tempo och det finns alltid något nytt att läsa när du klickar in dig på hennes blogg. Hon har en bred smak så det finns lästips för många olika typer av läsare. Speciellt förtjust är jag givetvis när hon skriver om ungdomsböcker som hon har läst.  
 • Sofies bokblogg
  Hos Sofie går det att läsa om fler typer av böcker än ungdomsböcker men det är när hon skriver om dem som jag läser extra noga. Det var även Sofie som anordnade den fina bloggstafetten om bästa sommarboken, där jag fick tips på såväl nya böcker som bloggare. Vi har lik boksmak så det ska bli intressant att jämföra flera av de böcker hon läst i vår som jag planerar att läsa i sommar och se hur lika eller olika vi tycker om böckerna. 
Själv ska jag läsa ikapp hos Kulturkollo. Det är ett kollektiv med hög publiceringstakt och jag har inte hunnit läsa allt jag velat under våren. De firar dessutom ettårsjubileum efter sommaren och då vill jag vara i fas. 

2 kommentarer:

 1. Å, vad roligt att du gillar min blogg! Jag har också tänkt på att vi har lika boksmak, så jag jämför gärna våra recensioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart jag gillar din blogg, det är en väldigt bra blogg!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.