onsdag, april 22

Botkyrka Internationella Bokmässa

Bilden har jag lånat från bibliotek.botkyrka.se/bokmassan
I slutet av veckan går Botkyrka Internationella Bokmässa av stapeln. Jag har inte varit på den tidigare men i år ska jag åka. Temat i år är Mellan flykt och verklighet. På torsdag är det invigning som är öppen för alla. Då är det även Världsboksdagen och under kvällen kommer poeter från Revolution Poetry att framföra spoken word, Judith Kiros kommer att samtala med brittiska poeten Warsan Shire, scenkonstkollektivet Scenkonst Z ger en dramatiserad läsning genom att gestalta texter av poeterna Yahya Hassan och Patti Smith. Amnestykören kommer att sjunga sånger från olika frihetsrörelser i världen. Kvällens konferencier är Emma Dominguez. Invigningen pågår mellan 17.30- 21.00 och äger rum på Hallunda bibliotek. Läs mer om programmet här, länk.

Under fredagen är det en fortbildningsdag för dig som är yrkesverksam inom flerspråkig verksamhet såsom skola och bibliotek. Dagen är dock fullbokad men du kan läsa mer om programmet här, länk.

Och på lördag är det evenemang hela dagen och för alla åldrar på biblioteket i Hallunda och i Folkets hus under parollen Botkyrka-dag. Programmet äger rum mellan kl:10-17. Det kommer att vara workshops, utställningar, filmvisningar, samtal och poddinspelning för att nämna lite ur det gedigna programmet. Du kan läsa mer här, länk.

Bibliotek Botkyrka har varit gästbloggare på bokcirklar.se. Där kan du läsa flera tankeväckande inlägg på temat mellan flykt och verklighet som också är temat på bokmässan. Klicka här för att komma till inläggen, länk. Det är verkligen ett maffigt program som Bibliotek Botkyrka har skapat och det ska bli riktigt kul att åka dit och lyssna under lördagen. Du kan följa bokmässan i sociala medier under #bib15.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar