onsdag 14 januari 2015

Förlagsnyhet: ny förläggare hos Natur & Kultur

Bild lånad från rabensjogren.se

Natur & Kultur har rekryterat Marie Augustsson som förläggare. Hon kommer från Rabén & Sjögren där hon också var förläggare. När jag nåddes av den här nyheten för några veckor sedan var det med blandade känslor. Å ena sidan är det synd för Rabén & Sjögren att förlora en skicklig förläggare (Marie var bland annat förläggare till succén Cirkel-trilogin). Å andra sidan kan detta vara en otroligt vinst för Natur & Kultur som nu kanske äntligen börjar ge ut ungdomsböcker och inte bara böcker för de yngre barnen. Förlagschefen Richard Herold säger i pressmeddelandet:
– Statistik från såväl USA som Sverige de senaste månaderna visar att det är barn- och ungdomsmarknaden som driver försäljningsutvecklingen i bokbranschen just nu. Med Marie Augustsson på förlaget får vi en förläggare med en skarp blick för utgivningen för de äldre barnen och tonåringarna, en förläggare som under många år visat sig vara skicklig på att hitta nya författarskap för dessa läsare.
Vi får vänta och se, Maries eventuella påverkan på utgivningen kan nog som tidigast märkas till höstutgivningen skulle jag tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.