torsdag, december 4

Nominera till Bokbloggarnas litteraturpris 2014

Igår skrev jag om vinnarna av Goodreads Best Books of 2014 och efterlyste då en svensk motsvarighet. Jag fick min önskan uppfylld på sätt och vis. För nu kan vi bokbloggare nominera de titlar vi tyckte var bäst 2015. Det är ju inte i flera olika kategorier vi röstar på samma sätt som hos Goodreads. Det jag pratar om är Bokbloggarnas Litteraturpris som Breakfast Book Club står bakom.

För femte året i rad delas priset ut. Det brukar vara ca 150 titlar som nomineras. Vi får nominera titlar utgivna 2014 och på svenska. Och vi har till den 31 december på oss att nominera.

Hur gör du då?
1. Du har en blogg där du skriver om böcker!
2. Du skickar dina nomineringar, en eller flera, till litteraturpriset@breakfastbookclub.se , tillsammans med en länk till din blogg, och alltså senast 31 december 2014.

Nytt för i år: I januari presenterar vi listan med de tio titlar som fått flest nomineringar. Då är det dags att rösta fram den vinnande boken. Vi breddar juryn och låter alla bokbloggare rösta.

Tidigare vinnare av Bokbloggarnas litteraturpris:
2010 – Vyssan lull av Carin Gerhardsson
2011 – Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
2012 – Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell
2013 – Förr eller senare exploderar jag av John Green

4 kommentarer:

 1. Åh, vad kul! Fast jag är ju ingen bokbloggare, jag bara skriver om böcker ibland. Tror du det räknas ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mejla och fråga Breakfast Book Club, för jag vet inte vad de har för kriterier för vad en bokbloggare är.

   Radera
  2. Har frågat och jag fick vara med! Men nu gäller det bara att bestämma vilka titlar att nominera också ... Kommer du att berätta om dina val?

   Radera
  3. Vad skoj att du får vara med, ja nu är det bara att nominera på. Jag har inte bestämt mig än och därför vet jag inte om jag kommer berätta om mina val. Jag får återkomma i frågan.

   Radera