onsdag, december 24

Lucka 24: julönskningar

Idag är det julafton och jag tänker avsluta den här kulturkalendern med mina julönskningar som givetvis rör kultur. För nästa år önskar jag mig fem kultursaker:
 1. Att kultursektorn får massor mer med pengar. Så att det finns pengar till alla satsningar, folk slipper förlora sina jobb och människor kan få ta del av härlig kultur.
 2. Att de traditionella kulturinstitutionerna vågar satsa på nya saker och inte bara säkra kort så som klassiker och givna kassakor. Tänk breddad målgrupp, nyskrivet, ungdomar och aktuellt/tänkvärt.
 3. Att det sker massor med kulturevenemang på fler ställen runt om i landet. Jag vet att det är en stor centrering till storstäderna och främst Stockholm. Men människor oavsett var i landet de bor borde få ta del av kultur av hög kvalité och tillgängligt.
 4. Att det under 2016 ges ut många ungdomsböcker för 15 år och uppåt, som inte är fantasy/dystopier.
 5. En egen önskning är att jag får fortsätta att vara så kulturell som jag har varit i år, att jag har tid och ork att ta del av kultur som finns runt mig. Förhoppningen är att jag får ta del av delar av sektorn jag inte har hunnit/haft möjlighet till ännu.
Tack för att ni har följt kulturkalendern. Ha en god jul allesammans!

8 kommentarer:

 1. God Jul och jag hoppas också att du fortsätter att vara kulturell för du är väldigt inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning till dig Bokdivisionen!

   Radera
 2. Önskar dig en god fortsättning och fortsatt bra läsning :)

  SvaraRadera
 3. God jul och tack för alla tips vi får hos dig!

  SvaraRadera